Det är måndagmorgon.

Och en ny vecka är här.

Vi tog lite sovmorgon i morse. Sådär som ju är så lyxigt att det inte är klokt, att kunna göra, bara sådär liksom.

Lillasyster snusade längst av oss alla.

Vi hade ju faktiskt en bubblande deg att ta hand om där på köksbänken. Två nattsuddare som i halvvaket tillstånd hjälptes åt att ordna den i natt. Det blev en mycket god måndagsfrukost, mao. (favoritreceptet finns HÄR!)Mysa på kökssoffan är aldrig fel.

I samma veva som bröd gräddades plåt efter plåt, kaffe sörplades och så vidare. Så plockades påsken bort. hhheejdå, påsken.” sa han, lite smådeppigt.

Och så skulle jag, som ju kände samma sak (vem tycker om att säga hejdå till något härligt liksom?) försöka vara den ”starka”. Min älskade Miniman som är så lik sin mor.

Lisa Nilsson spisas, pussel byggs och memory spelas. Mamman svassar ut i gårdshuset och letar fram krukor.. till den där darlingen ovan som Storan kom och leverade igår.

Fröpåsar plockas fram. Tvättmaskinen jobbar på för fullt. Barnen är gulligast på jorden. Brödet är paketerat. Och den här mamman har en dag där HemmaMammalivet uppskattas extra mycket.

Jag känner mig alldeles nipprig och nästan pirrig inför den här veckan. Det är lovat sol och plusgrader på rad och det är prick vad som önskas här i snövita norr. Preggoveckorna tickar på och det känns snart som att det är dags att börja bebbefixa lite.. håhå!

 

Önskar er en god start på veckan!

 

 

Lillafrun