29 mars                                                                   6 april

                                      27 april                                                                  9 maj

 

Nääjö, jag är ingen väderdagbokare..

…men jag, särskilt i år när vi haft så hiskeligt mycket snö, fascineras så enormt. Av naturen. På några dagar har vår gård gått från brun och tråk, till illigt grön. Knoppar har brustit här och där, jag har fladderhjärta som vanligt över det och önskar i vanlig ordning att dagarna ska gå max hälften så fort. Så himla glad över att få vara Hemmamamma nu. Alltid en tacksamhet, men den här tiden och framåt är helt klart en belöning efter långa vintern, med kylan, snöstormarna, småttingar som ska kläs i många lager och så vidare.

 

Idag känns det lite som om jag varit på spa. För att jag, ganska mycket i alla fall, brutit av mitt vanliga (älskade) tempo med vad som känns som en väldigt lugn dag. Morgonkaffekopp, sittandes i solen med småtting lekandes i sandlådan bredvid. Bara lite, lite tvätt- och hemmetfix. När Skrållan sov, slumrade jag också (!).. alltså, man anar ju nästan ugglor i mossen, jag vet. Utemellis på bron med ungarna i eftermiddagssolen. En skön stund i finsoffan (!) med dom samma. Ikväll har mannen varit på brandisövning igen och vi här hemma har smålekt, sett på bolibomba, preggogympat och tvagat oss. Preggot toppade det hela med nära-döden-upplevelsen att göra fötterna sommarfina..  och höll på att tuppa av på kuppen. Typ. Att vara dubbelvikt, är ingen lek nu.

 

Och tänka sig. Nu är det långhelg, igen. Hujedamig så förskräckligt härligt!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4