Det är kanske på tiden att jag berättar om den där stunden.. när det var Luciadag och ungarna hade öppnat ännu ett meddelande i deras adventskalender.

Lite avlägset i tid, tänker du. Men nix. För här kommer nämligen inte bara berättelsen om när två småungar fick en önskedröm sann.. här kommer också sötaste tipset ni kan tänka er. Sötaste, i dubbel bemärkelse!

Den där ljusa-trots-mörkret-vackerdagen.

Då överraskades barnen med ord skrivna i den där smällkaramellen.. ”En ypperlig dag för eftermiddagsmellis hos Skogs-Hilda!”. Det jublades.

Och Skogs-Hilda, förstår ni.

Är det gulligaste lilla Stenugnsbageriet ni kan tänka er.

Med bakverk bakade från grunden med de finaste av råvaror. Att gå in genom dom där dubbeldörrarna, mötas av kaffekoppar på trave, gamla kakburkar fyllda av gott och framförallt doften från allt det Hilda bakar. Det är fantastiskt.

Så stolt över att ha detta white-guide-märkta bageri så nära oss. Att vara med i White Guide, betyder alltså att vi pratar om ett utav Sveriges bästa caféer.

Bertilen sov helt obrydd.

Men vi andra?

…skålade i ekologisk hallonsaft, sörplade kaffe ur liten kopp och mumsade på godaste saffranssemlan jag smakat.

Med saffran då.. men alltså, nu hänger ju skylten uppe om Semlor, alldeles klassiska och garanterat ljuvliga, och jag blir så sugen på att göra oss en repris!

Tipsigt från mig alltså.

-Är du här i Mitt-i-Höga Kusten-krokarna och sugen på det mumsigaste fikat? …kanske planerar du en Höga-kusten-tripp i sommar? -Sök upp Skogs-Hildas, vetja!

HÄR är bageriets facebook-sida.

-Ni kommer inte ångra er.

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4