Välkommen upp!

Det är inte varmt här uppe. Men snart. Hoppas vi. Allt är förberett. Det finns ett så fint tak på plats. Över hela övervåningen. Det är berett att omfamna den där snälla, mjuka isoleringen som ska göra vårt hem varmt, även där uppe.Rejält reglat. En bra ångbroms satt. Och ett vackert locktak sedan.

Taket. Som är målat med matt linoljefärg. Dock bara den övre brädan och sen inget mer. Målat så, för att det vid eventuellt glipande inte ska göra något. Färdigmålandet sker allt eftersom sedan.. när vi är framme bland drömmigaste sortens renoveringsbestyr; ytskikt, ni vet. Ljuset är magi där uppe. Och att vara där om solljusa dagen, är som ljusterapi.

Jag vet att det inte är lätt att hänga med på hur rummen hänger ihop och så. Ni har önskat en planritning. Den kommer här;
I runda slängar är det såhär vi tänker oss Våning två.

Vi tänker oss just nu två rejäla barnrum som ni ser. Minsting är inte behov av eget alls just nu, ju. Så till en början får vår övervåning innehålla bland annat tre sovrum, där vi tänker oss ett till Storebror, ett till Skrållan och ett till oss andra tre.. som med säkerhet också kommer fyllas av dom två andra darlingarna med egna krypin.

Där ni ser att trappen är ritad nu, där är den alltså inte ännu. Just nu är trappan mitt i korridoren, men det är en dålig lösning som vi hoppas kunna ordna snart och därmed få en rymlig och vacker hall/korridor.Jo, jo. Drömma måste man få göra!

Drömmarna. Målbilderna. Det är vad som driver oss framåt i Renoveringsresan.. särskilt som nu, när vi påtar med något som inte är så peppigt (ska berätta i ett annat inlägg!) Så många vackra gamla tapeter vi stöter på där uppe.

Men. En vacker dag. Är dom där väggarna klädda med en ny drömtapet. Vald av mig och mannen…. beroende på vad JAG bestämt OSS för (hehe). Golven doftar såpa. Fönstren är putsade. Och i linoljefärgsmålade smygen, blommar mårbacka-pelargonen för fullt. Det enda som stör, är den där humlan som studsar mot fönsterrutan. Men jag öppnar bara fönstret, med dom där vackra fönsterbeslagen och släpper ut det lilla viktiga livet, till äppelträdets blom. Åhåå..

 

-Vaakna! HAllåå Emmeli, vakna!! Du drömmer!! Det är måndag. Mörk februarikväll. Du har disk att ta hand om. Älskade mannen hinner inte göra något där uppe ikväll. Brandövningen väntar. Du ska natta tre älskade barn nu. Läsa Pettson, Kackel i grönsakslandet. Barnens senaste favorit. Inte sova själv.

Men alltså. En dag. Då är den där drömmen sann.

 

Lillafrun

 

 

 

G-VMBJT57ZE4