Nu är det Semmeltider, i allra högsta grad.

Jag vill tipsa om två varianter av Semmelbakelser!

Men till att börja med; Vilken typ av semmelbakelse du än gör. Nästan loova mig att du väljer att göra din egen mandelmassa? Det är så larvigt enkelt! Går hur fort som helst. Och blir lika gott som det går snabbt och är enkelt. Jag brukar göra såhär:

Mandelmassa!

Mixa 200 gram sötmandel och 200 gram florsocker till så grovt hackat du önskar och rör sedan i två äggvitor. Kart!

Som barn minns jag hur jag stod och såg på mor, när hon ävlades och skållade varenda mandel.. meen det gör inte jag! Och det blir så mycket och god smak.. och innebär inget krångel alls!

Mitt bästa recept på Den Klassiska Semmelbullen hittar ni HÄR

Den klassiska semlan tar ju lite längre tid att göra. Är också en helt magiskt goood bakelse, visst?

Men har du lite mindre tid. Vill göra något superenkelt? Ändå önskar alla semmelsmakerna. Inte alls den där stora bullen, utan istället en lite mer lagom, kardemummakryddad, mandelmassefylld… semmelmuffins kanske?

Då tycker jag ni ska prova dessa Semmelmuffins ni ser ovan, som jag och Juni provade oss på för någon lördag sedan och som jag fastnade så för. Receptet hittade vi HÄR!

 

Semmelbakelser i två varianter. Mums!

 

 

Lillafrun

 

 

 

 

G-VMBJT57ZE4