God morgon tisdag med en glimt från hallen just nu!

I fönstret, lilla fånget med videung. Så mysigt litet vårtecken.

Får så ofta frågor om vilken färg ”Drömdörren” har.

-Grön Umbra 15 % . Det är svaret.

Och pärlsponten är i Grön Umbra 2,5 %.

Så himmelens fin färg, Grön Umbra.

Om inte trappan, trappstegen alltså, ska vara såpskurade så funderar jag.. jag menar vi (hehe).. på om trappstegen ska målas i samma färg som dörren. Att vi fortsätter med den ljusgrå pärlsponten upp till trapprummet och så får stegen vara lite mörkare grå. Det kan bli skitfint. Vad tror ni? … längtar som en tok efter den där trappan. M går där uppe på ingenting just nu och i förrgår höll han verkligen på att göra ett plattfall ner i hålet. Dumma, orädda, älskade människa.

Ok. Nog renoverings-dagdrömt för nu.

Vi hade en succédag igår på Äventyrsbadet. Kom hem till sena eftermiddagen efter tippen-sväng följt av timmar på badhuset, följt av ärenden på stan, en tur till Granngården, Jula och sist storhandling för veckan. Väl hemma susade M på brandisövning och jag och ungarna grejade vidare. Kylskåpet städades och här i hallen rensade jag bort precis alla vinterkläder, hivade skitiga täckkläder in i tvättmaskinen och rensade bort vintern helt sonika. Vårens energi var det, ja!

Nu har vi startat tisdagen med frukost i ett solbadande kök, jag och barnen. Så tomt utan pappsen, ju. Vidare mot Förskolan sedan med Storebror. Han har inte varit där på en smärre evighet nu, det är lyx att vara fem år och få ta dagen som den kommer, tänker jag. Först var han hemma som Storebrorsledig, sen bröt ju Äckelsjukan ut. Men idag var det en pojke som var pepp på kompislek. Så först vinka Liten hejdå för ett slag och sedan rejsade jag och minstingarna vidare mot bvc. För ett älskvärt besök hos Världens Bästa E.

Hoppas att er vecka börjat snällt och fint!

 

Kika in i eftermiddag vetja, ska sända er ett pluttigt litet recept. Värt mer än guld, typ..

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4