En liten vardagsmiddag i bild, ja!

Ugnsbakad lax, kokta ärtor och broccoli. Tunnbröd och så kokta potatisen som står på spisen. Och den godaste citronsyrliga varma såsen..

Nu ska ni få ett utav mina dyrbaraste recept.

På denna ljuvliga varma citron- och dillsåsen som min Moster M bjöd på till ugnsbakad lax för sisådär..ptjaa många, många år sedan. Och sedan dess, gör jag ingen annan varm sås till ugnsbakad lax. Möjligtvis kan jag variera med en romsås eller ni vet klassikern med både hackat syrligt äpple och hackad smögåsgurka i? Men ska det vara en varm sås till fisk, särskilt lax, då är det här den godaste. Lovar.

Ni får inga exakta mått, men ingredienserna i alla fall. Och så får ni smaka er fram.

Varm citronsås!

 

Creme fraiche, någon deciliter

Vatten, mängd efter önskad konsistens på såsen

Fiskbuljongtärning, minst en

Dill

Citron

Salt och peppar

-Vispa ihop creme fraishe och vatten. Låt koka upp med fiskbuljong och pressad citron. Strössla över dill och smaka av med salt och peppar. Klart!

 

Nu väntar tisdagkvällen här. Jag orkar nästan inte med mig själv nu med all bubblande energi och bara tjugofyra timmar om dygnet där man tydligen också måste sova några utav dom….

Hoppas att ni får en god kväll!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4