(Inlägget innehåller en reklamlänk för Adlibris)Att laga middagen på plåt kan vara det smidigaste som finns. Och himmelens gott blir det också!

Senaste hitte-på-middagen jag tjoffade ihop på bakplåtpappersklädda plåten, var en rykande varm måltid med torskrygg på toppen. Häng med!

-Skala och hacka potatis och morötter. Strössla över frysta ärter. Ringla olivolja och salta och peppra. Skjutsa in i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Ta ut plåten, lägg på den valda fisken som du strösslat med dill samt saltat och pepprat. Klicka över några små smörklickar över fisken innan du skjutsar tillbaka plåten i ugnen igen och låter alltsammans bakas tills allt är klart.. cirka 20 minuter till.

Under tiden middagen blir färdig i ugnen snor du ihop en kall sås, den som går att ha till både fisk och kött och är prick hur god som helst! 

Kall sås med örter!

-Creme fraiche, salt, peppar, en skvätt olivolja, pressad citron och hackade örter.. till exempel timjan och basilika.

-”Det är maat!”… och alla mumsar!

Middagstips, ja!

Och det här blev ju bara något hitte-på som blev väldigt gott. Men jag vet ju att det finns en hel bok med denna typ av smidiga recept att laga på plåt. ”Plåtmat”, en bok jag nog borde ha i min samling känner jag. Ni finner den HÄR och kan läsa mer samt beställa på enan gång!

 

Hoppas att ni får en skön kväll!

Jag har en känsla av att undertecknad och hennes småpluttar somnar gott till kvällen. Vi har dreamteamat i massor i dag. Det har skurats barnvagnar och städats undan påskpryttlar och krattats en stor del av gården och lekstugelekts och lagats barnmat och stup i ett har vi bara latat oss och lyssnat på fåglarna och letat vårtecken i värmen. Dagar jag stoppar i min innersta hjärteask.

 

Vi hörs snart igen!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4