Aah, titta min senaste perenn-darling! Skuggbräcka. Tro om det var så den heter..? Nåväl. Tvärsöt.

Jag är så omåttligt pepp på trädgårdsfix att jag knappt kan sova. Men idag har jag trädgårdsvilat. Bara, blöta händer i nio stackars grader kändes inte lockade alls.

Vi har mestadels myst inne, ungarna har lekt med sitt och mamman har donat med tvätten.

Vi hade först på planen att åka på långtripp idag och vara iväg över helgen.. men vi planerade om då 90 mil i bil med tre småttingar, kändes för mastigt och oschysst mot ungarna (och kanske föräldrarna, när jag tänker efter?) inom loppet av bara ett och ett halvt dygn. Det kommer bättre tillfällen. <3

Men för att göra ett äventyr idag i alla fall, så packade vi i eftermiddags in oss i Rymdskeppet och åkte norrut mot Örnsköldsvik. Det är stan för oss, liksom. Gullisarna, S och J fick Leva Liivet med pappan. Lek i lekhaket och finfika på café.. och några charmade in sig hos deras skäggige far och fick välja leksak på leksaksaffären. Ni anar peppen!

..Medan jag och Bertilen strosade på stan i lugnan ro. Presentshopping i massor till älskade och också lite fint till mor hittades, faktiskt. B var så oerhört tålmodig och satt där i vagnen och tittade med sina stora ögon på sin mamma. Ammades i en provhytt och rullade vidare.

Så samlades vi allesammans till sist på ”Hamburgerestaurangen” (Max, alltså! Haha!) och ungarna tjoade i kapp med alla andra småttingar. Det kryllade av småbarnsfamiljer som satt och räser-åt kring borden. Det flög pommes och sugrör och pyttehamburgare högt och lågt. Kära hjärtanes, vilket kaos alltså. Men å, som jag skrattat. Det här med att vara trebarnsfamilj. Det äär mycket av allt, men det som tar fokuset är verkligen allt det roliga, hjärtevärmande, kärleksöversvämmande. Himmel, vilken grej!

På toppen av allt fick mamman rusa igenom Blomsterlandet som nyöppnat. Några få, sketna minuter hade jag på mig innan stängning… åhåhå, jag vet inte om det var tur eller otur. Nu hann jag liksom inte blomsterhandla mer än vad man kan tänkas hinna på ett dussin minuter..

… bland annat fick alltså denna följa med hem. Och då barnen somnade bums ikväll, kunde jag nu inte hålla mig från lite trädgårdspåtande i alla fall. Ner i jorden med min nya darling. Blev så fin där i rabatten med stenarna. Ska visa er fler bilder en annan dag på hela alltet, men jag frös som en lort där ute. 

Å. Vilken härlig start på helgen!

Jag känner mig bortskämd på livet och kan inte tänka mig mysigare sätt att starta denna Morsdagshelg på.

Hoppas att ni har haft en god fredag och får en skön kväll.

Önskar er alla en god helg!

 

Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4