Sådär långt hade vi kommit senast ni såg den. Halvmånerabatten, alltså.

Den som mina älskade päron kom och grävde och strösslade med perenner från sin trädgård.

Rosen närmast i bild, den hade vi. Men i övrigt. En tuss blå iris och en tuss jätteblåklint (ursprungligen från älskade Farmors trädgård). Stjärnflocka. En näva från Svärmor. Och i hörnet allra längst bort, en bondros i ljusrosa från mamma och pappa. Den kommer bli magi där!

Men som sagt var vi inte helt klara där. Stenar skulle vi ju ha där i mitten också. Tre stycken. Så vi tjavade neråt mot åkern en kväll i förra veckan, och stannade där vi efter all fibergrävning fått en hel hop av nya vackra stenar.

Minimannen satt på sin favorit-leksten..  den skulle vi bara vågat röra, sådetså.

Vi beslöt oss för tre stenar. Hittade ett björkblad i fort av ett hjärta. Kärlek. Och kärlek, det är det att ha en Farfar (tillika Pappa och Svärfar) som kommer med traktorn i ett knyck och hjälper oss att flytta på dom där tunga åbäkena.

Nummer ett snart på plats.

Ibland så spännande att pappans hand kändes som en god idé.

Till sist var alla tre stenar på plats och jag studsade lite på stället. Det blev så fint, ju! Eller vad tycker ni?

Det är så himla trevligt att sitta där i trägungan och kika på rabatten och vyn över åkrarna. Och på toppen också oftast en hop gullisar som leker i lekställningen.

Löjtnanshjärta har också införskaffats. En måste-mormors-perenn, nästan.

Och så den där Skuggbräckan som jag visade er HÄR.

Utöver perenner och rosor så har jag idag duttat ner en massa ettårsplant, det som blev över efter att jag planterat på alla andra ställen. Pluttiga så det förslår. Det har varit för mörkt i Gårdshuset tror jag. Jag flyttade ju ut all småplant dit för en månad sedan… nåja, jag tror dom tar sig!

 

Så. Sådär ser Halvmånerabatten med stenar i mitt ut just nu. Ni får såklart se fortsättningen! … som jag hoppas ska vara himlafin.

Nu väntar söndagskvällen här!

Jag har precis vandrat längs lillvägen och sövt två trötta storasyskon som lekt järnet med småkompisar idag. Så mysigt att få höra bubbelskrattande småttingar, servera festis och småkakor mellan studsmattehoppande och cyklande. När jag inte tittat till småttingar har jag stått på knä ute i trädgården. Helt och hållet ljuvlig dag. Men vi catchar upp mer imorn, hörreni. Nu ska jag ut och njuta vackra junikvällen! Rulla lillprinsen i vagnen till söms.. hade tänkt sitta jämte min skäggige sedan och bara vila och insupa vackerkvällen…meeen som så många gånger tidigare, så går det brandlarm alltid när vi bestämt oss för att ha bara-vara-tid för ett slag. Haha! Äsch då. Han räddar liv någonstans och jag otrivs inte att sitta i tystnad för mig själv en stund, lyssna på fåglarna och blunda mot solen….

 

Ta hand om er!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4