Vi tar en liten titt på ”Stora rabatten”, tycker jag!

Det känns som ett själagott, grönt rum att stiga in i där under äppelträdet. Bland luktärter som börjat slingra sig, några jordgubbsplantor som blommor och så den där högt älskade rabatten som jag sköter som min fjärde bäbis, typ.

Aklejorna blommar så otroligt fint.

Linblomman växer och lyser upp så vackert bland det gröna.Dahliorna har stöd av väldans långa bambupinnar. Jag hoppas, hoppas, hoppppppas att dom ska blomma för mig innan frosten kommer…

Några andra darlingar som börjat blomma nu.

Pionerna. Så mycket Mormor för mig. Älskar pioner.

Nu finns både röda, rosa och vita i vår trädgård, men det är bara den här djupröda som börjat blomma ännu. Jag är överförtjust i känslan av att ha gott kvar att se fram emot.

Och alldeles alldeles snart kommer här, längst ner i höger i bild, att blomma en makalöst vacker och god-doftande ros. Katharina Zeimet. Bland stjärnflocka, praktvädd och aklejor. Åh, milda makter. Trädgårdspåteri gör mig salig och mjuk i själen.

Önskar er en god onsdag!

Jag och småttingarna har full fart i köket den här morgonen. Bröddegarna står på jäsning och det vankas ”Mammabröd”.

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4