Det är söndag och idag faller regnet.

Det känns så himmelens vilsamt.

En intensiv, god helg landar i kroppen. Småglimtar har ni kunnat se i stories. Men berättar med om det imorn, i Måndagshälsningen. 

Nej, det har nog inte undgått något av er att jag är salig i vår trädgård.

Luktärterna är en favorit. I år blommar dom som bäst där i zinkbaljan. Fint vid gårdshuset också, men som mest där vi södergaveln av boningshuset. Tidigare år har det varit tvärtom.

Den här synen får mig att (förutom att luktärtsnjuta) trappfundera.

Den här sommaren är renoveringsfokuset på övervåningen. Där finns att göra, i massor ju. Följer ni mannen på instagram? @housebym , där får ni ta del av renoveringen ur snickarmannnes perspektiv.

Ok, projekten för sommaren. Uteprojekten var trädgårdsfix, med rabatterna. Och matjordshögen ligger fortfarande och väntar på att skyfflas ut här och där, på den sedan-fibergrävningen-luggade gräsmattan. Men det sparar vi med tills det sommar-sprungits färdigt som mest. I övrigt, förutom trädgård och övervåning, hade vi tänkt bygga en trappa precis där ni ser ovan… meen, vi kan inte alls bestämma oss för vad vi vill ha där.. ?

..när vi kom hem från Gotland skulle vi plötsligt gjuta en trappa. Eller ha en i sten. Men det känns inte heller rätt, fint men passar inte till vårt hem. Det får nog bli en trätrapp, i kärnfura.. tills dess funkar hittepå-trappan finfint.

Var tror ni, trätrapp blir bra visst? En sån med steg åt sidorna och rakt fram.

Det doftar så gott när det regnat. En dofttur är ett måste. Och lite blomsterplock.

Bland det bästa med luktärter, är att ju mer man plockar desto mer blommar det.

Småfunderingar. Om hittepåtrappor och luktärter. Alltsammans med en söndag som får landa mjukt i kroppen. Just så.

Hoppas att ni haft goda helgdagar!

Vi hörs imorn igen!

(Fantastiska ni alltså. Som ni överöst mig med värme det senaste. Tack. <3)

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4