Hej måndag och hjärtligt välkomna, till vår nya plats! Ja, jag säger vår. Vi gör ju den här nätplattformen tillsammans, ni och jag.

Klicka er runt bland allt nytt. En liten pryl kommer att tillkomma, så fort min älskade It-tekniker (ni anar vem, va!) och jag har grejat det. En kategori ni kommer tycka mycket om. För ja, den här förvandligen är inte bara för min skull utan också för er skull, så att ni bland annat lätt ska kunna hitta tillbaka till inlägg, recept och så vidare på ett smidigt och bra sätt.

Jag känner mig pirrig i magen. Men tänkte starta tryggt och lugnt med en Måndagshälsning, i vanlig ordning. Veckan som gick…


Fylldes med livet. Som en mamma som försökte gympa bland en massa klossar, busråttor och spretiga tår. Gick som hejsan!

Vissa slumrade gott ute i friska septemberluften, som blev klarare och högre för varje dag.

Någon ”satt på kontoret” och var ivrig. Räknade och skrev siffror. Lilla storpojken.

En dag bakade vi matbröd, jag och Juni. Melliset var extragott den dagen.

En annan dag stod bakning åter på schemat. En favoritsyssla här hemma hos stora och små. Kakan fick följa med på utflykten. Var, berättar jag en annan dag.

Och så helgen då?

På lördagen satt jag där på sofflocket bredvid den skäggige. Vi hade liksom bett om barnvakt för att kunna parkera oss för ombyggnation och fix inför nya hemsidan. Storasyskonen pep till snälla Farmor och Farfar redan på förmiddagen. Lillebroren anslöt efter långsovning. Första gången några timmar på vift hos Farmor och Farfar, utan både mamman och pappan. Hade gått hur bra som helst.

Frans Frasse Fransson sov och sov, medan jag och M knåpade och funderade och trixade och kodade och skapade. Det sista var det allra roligaste förstås. Jag hade fått låna fin-Sväggans ritplatta för att kunna skapa exempelvis Drömgårdslivsloggan. Kul!

Det blev söndag. Jag bjöd på nybakt bröd till frullen. Älsklingar gosade.

September visade sig från sin vackraste sida. Så passande, för ”Sörgården” i vår lilla Bullerby hade ordnat Byafika ute på sin gård. Så vi knatade iväg och mumsade gott och träffade goa bybor. Plockade en trädgårdsbukett och kände mig lycklig.. titta här liksom..

Såna blomster, va! Jag kan ha blivit trädgårdsgalen denna sommar.

Och nu då, en alldeles ny septembermåndag!

-Drömgårdslivet pågår med alla-hemma-måndag. Femåringen har sin första lösa tand och är upp över öronen lycklig, tvättkorgen svämmar över, matlistan för veckan är skriven och strax drar vi ut för kurragömma-lek hela familjen.

Ser fram emot veckan som väntar. Det känns mer än skönt att allt börjar vara klart med detta ”ombyggnationspyssel”. Hoppas så att ni ska trivas!

Vi planerar fylla veckan med så mycket renovering vi mäktar med. Till helgen kommer Bästa Elektriker-kusinen.

Jag har en del foto- och skrivjobb. Fotar under dagen när det passar och skriver när lugnet lagt sig för kvällen.

Tänkte också gräva och greja lite ute i trädgården. Ettårsplant som blommat över ska dras upp och två rosor ska planteras… hoppas det ska gå vägen.. och så är jag så sugen på att prova spara fröer..

Sänder er två recept som ni bara inte får missa!

Och så ser jag fram emot att fylla lungorna med friskluft. Långa prommisar och svettiga springturer.

Främst hoppas jag att både ni och vi ska få en må-gott-vecka, vi kan väl göra vad vi kan, liksom.. för att det ska bli så?

Ta hand om er så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4