Inlägget innehåller läslovsmysiga reklamlänkar!

Johoda, vi tänker visst ha looov vi också om några dagar, fastän vi är hemma prick alltid!

Så mysigt, att bryta några älskade rutiner, göra lite annorlunda och njuta av Höstlov, eller Läslov som det också heter. Visste ni förresten att det förr i tiden också kallades potatislov för att skolbarnen skulle kunna vara lediga och hjälpa till med upptagandet av potatisen hemma på gårdarna?

Ni har önskat att jag tipsar om vilka böcker jag läser för barnen. Tänker att det passar ypperligt nu. Särskilt när jag såg att Adlibris har en hel massa böcker till pangpriser nu inför höstlovet!

Sänder en saligt blandad kompott av tips. Allt från vad som passar lille toddlern, till 3-årig Storalillasyster och 5-årig Miniman. Samt en salig blandning av våran egen bibbla och bibblan nere på byn.

Himmel, så mysigt det är att ta en bibliotekstur om hösten, komma in i värmen och välja och vraka bland för oss olästa böcker och sedan gå hem och mysa bland filtar och kuddar och bunten bäcker.

Vi läser mycket Astrid Lindgren, förstås. Finns det något mysigare? Men det finns massa annat roligt och härligt också, ovan ser ni senaste veckornas favoriter!

Berättar om några av dom här nedan…

Vilda säger NEJ! – så enormt bra bok. Jag är mäkta imponerad. Passar både 3- och 5-åringen här hemma. Nog för att våra barn alltid varit suuuveräna på att säga nej (hehe, brukar tänka att det tar dom långt i livet, när det är som svettigast för mig).. men här handlar om superviktigheter, som rätten till sin egen kropp till exempel. Denna bok tar upp olika typer av situationer där barn på ett självklart och naturligt sätt lär sig att säga nej. Finns att köpa HÄR.

Kjelle börjar på hunddagis – Så söt bok, om Kjelle, lilla hunden, som älskar att vara hemma med Bettan och mysa och ta det lugnt. Men en dag säger Bettan att Kjelle ska börja på hunddagis. Kjelle blir orolig. Tänk om de andra hundarna är dumma mot honom? Han kanske inte alls får några kompisar… denna bok passar också både 3- och 5-åring här hemma. Boken finner ni HÄR.

Det är orättvist! Simon och kompisen Filip ska bygga ett flygplan tillsammans. Men Simon märker snart att Filip vill bestämma allting…. Annars vill han inte att de ska vara kompisar längre…

Simon-böckerna, är för dom små småttingarna. 0-3 å, typus typus. Jag gillar dessa. Slutar lite tvärt och är lockande till funderingar efter slutet. Denna hittar ni HÄR.

Kråke på mejeriet! Denna bokserie, om Kråke, är så himmelens trevlig och allmänbildande. Både J och S diggar den.

I den här boken hälsar Kråke och Elsa på både en mjölkbonde och ett mejeri och får veta hur mjölken kommer in i paketen. Tyvärr finner jag inte denna någonstans, antingen får ni låna på bibblan, kika tradera.. eller kika in någon utav alla andra roliga Kråkeböcker. Den HÄR känns som ett härligt tips inför juletiden…

Natti natti Babblarna- jag blir nästan gråtig nu. För soom vi läst denna för Bertilen. Han ääälskar den. Och så älskar vi melodin till den lilla berättelsen som är, där vi förstås byter ut babblarnas namn och sätter in vår familjs namn i stället. …….”Kom lilla du, kudden väntar nu. Iiiinte klättra mer… -Bertil dags att sova nu! Vila en stund, ta en liten blund. Sov, sov, somna in. Klappa Bertils kind”.

Finns HÄR.

Pettson! Ej att förglömma. HÄR och HÄR är två av våra favoriter.

Varför gråter pappan?. Ääälskar dessa böcker. Så tänkvärda. Korta, små böcker som passar från typ 2-3 år.. denna finns HÄR.

Ingridböckerna! – så himmelens söta böcker som passar för minstingen här hemma. Hittar tyvärr inte på nätet, så ni får leta själva.

Sist ut. Tre till favvisar! Hos hela skaran här hemma.

Mamma Mu!HÄR och HÄR är två favoriter.

Bonden Blom, vi ääälskar Bonden Blom. Nu, till pangpris också! Jag började läsa dessa för S när han var 2 år. Som en kortare bok, väljer han en Bonden Blom-bok än idag. Finner inte just den i bild men HÄR hittar ni den allra första, mest lästa, i vår nu ganska så stora Blom-samling.

Och så sist men inte minst..

Halvan! Hela serien är bra och lärorik och Halvan som Brandisman, den boken finner ni HÄR

Och ni! Verkar vi ha missat några böcker, snälla tipsa gärna tillbaka till oss här på gamla gården i norr!

Vi önskar er en god fredag! Jag tror att det kan bli en fin sådan..

Glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillade inlägget.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4