(Inlägget innehåller juletipsiga reklamlänkar!)

Det är tisdag och alldeles i slutet av november.

Med grusiga ögon tar vi morgon. Storebror är helt och hållet piggelin och mer än redo att äntligen få träffa kompisarna igen efter Vattkoppsveckor. S susar till Förskolan några timmar och jag och dom nu otroligt vattkoppiga småsyskonen stannar här hemma. Tjavar långpromenad så pluttar får sova, mamman andas och så. Jag är trött, så trött. Men ska verkligen inte klaga. Jag kan nog räkna på max en hand, dom få gånger jag behövt vara vaken någon längre nattastund i Mammalivet. Vattkopporna har inneburit en knagglig natt per Vattkoppsunge. Det är ok.

Efter långpromenaden snusar barnen vidare i vagnen och jag känner att ”idag kan jag bara inte vara stilla en sekund.. måste göööra saker. hela tiden.. annars går jag av av nervositet, tror jag?”.

Så jag går upp på lon och hämtar prylar, stökar ute på Verandan och gör vinterfint, börjar dona med årets Adventskalender och kommer på att jag ska tipsa er om Juleläsning. Det finns få saker som är mysigare, än det. -Läsa, med tema jul!

Här ser ni en välläst OCH vällyssnad sagobok med 7 utav Astrid Lindgrens juliga berättelser. Den här boken är fantastisk, antingen väljer man att läsa själv eller så lyssnar man på när Astrid berättar sagorna med sin magiska berättarröst.

HÄR har jag inhandlat vår juleskatt.

Ovan, fler julemysiga sagor (klicka på boktitlarna för att komma direkt till köpstället);

Jul i Bullerbyn

Pettson får Julbesök

Titta Madicken, det snöar!

Visst kan Lotta nästan allting

Snöpatrullen rycker ut

Slår in det första Adventskalenderpaketet. Som barnen får den första december, Första Advent.

En Förtrollad Jul

En Julberättelse, med 24 kapitel som räknar ner till julafton. Jag tänker att vi börjar första december och läser ett kapitel om dagen ända fram till jul.

Att skriva i böckerna vem boken är till och från, tycker jag är så himla mysigt.

Ok, hörreni. Nu är det nästan smått oliiiidligt pirrigt i magarna här hemma. Om någon timme anländer våra Hästpojkar. Känns tvärlyxigt att vi unnade oss transportör på detta sätt och enbart kan svassa runt här hemma nu som yra hönor, slippa rodda barn och hästar i trafiken och bara vara här, skitnervösa och längtas. Om någon timme börjar ett nytt kapitel i livet. Hästhjärtat börjar slå, igen!

Adventsfix, Juleläsning och Livets Magpirr, ja.

Vi hörs snart igen!
.. kanske imorn, vi får se. Tänker dyka in i ”Hästbubblan” nu, förstår ni!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4