Och så var det kväll i gamla gården här i norr…

..I hjärtat på denna mor, ryms massor.

Jag kommer somna med bland annat tankarna på dagens Julgransplundring tillsammans med barnen. Tjaa.. om en dutt var det ju Tjugondedag Knut och det passade så väldans bra att skicka det sista av Julen ut (!)

Vi hade så roligt. Sjöng och dansade, med hela familjen som ett litet pärlband genom hemmet. Bertilen i mitten, springandes på sina små ben.

Sen plundrades granen. Lillebror njöt.

Vackra Julegranen. Den som skjutit skott och var så vacker från början till slut. Jodå, ingen hejd på hur malliga vi är. Vi är nämligen dom som brukar ha hela granens barr liggandes på golvet och ha självdansande pumlor som hoppar ifrån sina kala grenar en efter en. Och det, är ju inget fel i det. Nädå! Men det var fräsigt att få uppleva det här också.

Är så kär i guldiga pumlorna som barnen fick av Faster K och Farbror H.

Dom sköra pumlorna packades varsamt ner, en efter en.

Smällkaramellerna var visst inte så goda, så barnen sökte choklad ur kylskåpet istället och levde sedan rövare med dammsugaren. Och mitt i allt var Han och jag. Två stolta päron till tre söndagstrassliga, sjövilda småungar. Vilken ynnest!

Vilken fin Juletid det där var.


Emmeli

G-VMBJT57ZE4