En favorit hos mig nu och många månader framåt, är att pytsa i mig färgglada smoothies. Barnen och mannen älskar det också. Den här. Med en klick kvarg/yoghurt, banan, apelsin och massor av skogshallon (såna finns lyckligt nog att plocka i vår frys förstår ni..!). Det, är min favoritsmoothie! Prova ni med, vetja! …Perfekt nu i tjuriga sjukstugetider.

Nu är det kvällen här i Norra Drömgården. Kvällslugnet råder, mjuka musiken stör mig nästan. Vill ha det tyst, så tyst nu. Sådär så att jag hör hur katten kurrar, ni vet. Mannen är iväg på långt-borta-uppdrag och sänder hockey. Tråkigt uppdrag, va? Fast, jag skulle inte vilja byta vår dag idag, mot något. Soom vi glidit fram i vårvintervädret jag och barnen. Jag är på benen igen, hurra! Om än inte helt hundra, så ändå så mycket piggare. Vilken lycka att kunna ta hand om barnen som jag önskar. Storebroren är tyyp helt kry. Minstingarna har det lite lite tjurigare. Men, jag har pysslat om och styrt runt minstingar i vagnen och det har fikats bullar och saft ute på bron och slumrats omvartannat. Storebror har lekt och ridit ponny. Perfekt när det är fullt i Snabbvagnen… då lastar jag en unge på lillponnyn och slirar iväg.

Nu sussar alla små sedan länge… och jag snurrar in mig i katastroftankar.. jättebra.. Den här kvällsstunden är helt ljuvlig, tid för att tänka och varva ner. Det är denna stund som saker får chans att blossa upp också.. Vare sig det handlar om något gott eller inte. Ikväll oroar jag mig för mardrömmen som råder. Hur tänker ni kring Corona-viruset? … ni anar nog hur jag tänker. Miss Rädd för Allt och Lite till. Det är inte riktigt sant. Men i ett sånt här läge, när det kan komma att handla om älskade människor i mitt liv, då blir jag så himla himla mörkrädd…

Kvällshälsningar från en trött mamma..


Emmeli

G-VMBJT57ZE4