Så blev det April och hemma på gården njuter vi så det står ut genom öronen på oss. Hänger ute i massor, barnen leker sig skvättande leriga bland geggamojja och vattenpölar och jag svassar mellan ungar, hästmular och spanar i rabatterna efter vårtecken. Hästarna ligger ner många gånger om dagen, sluter ögonen och ser ut att må så gott i aprilsolen. Djuren låter hår så det är löjligt och jag dammsuger så det luktar bränt. Livet pågår, vi tar en dag i sänder, norpar åt oss guldstunder och tänker att det är det klokaste vi kan göra? Ja, Alltid. Men särskilt nu, mitt i allt som händer. Varsamma, ödmjuka, försiktiga, men ett försök till att inte skrämma upp oss…

Pappan susar iväg till arbetet grisigt tidigt, medan jag och barnen håller oss hemma i lugnan ro eller luftar oss med en liten tur på byn.

Igår drog vi igång med Lekstugefixet.

Så himla roligt, mitt och barnens lilla projekt. Igår mätte vi och kapade fram pärlspont till två utav väggarna. Nu återstår gavlarna, men för att få plats i ”snickeriet” tar jag två sidor i taget bara. Panelen blev schellackad igår kväll när barnen nattats och just nu, kom mannen hem efter arbetet med efterskickade färgburkarna med sig hem.

Väggarna ska få bli en så härlig grönfärg, vad tror ni om det?

Vilket lyxprojekt alltså. Denna Farfar-snickrade Lekstuga är så hiskeligt söt.

Tänkte ta en skvätt av takfärgen jag målar med på övervåningen, så får taket sig också lite färg. Sen väntar piff-piffet!


Tänker skriva en loppislista över saker som ska inhandlas sedan, som en liten bonad att hänga ovanför lilla kökssoffan och kanske en klocka att hänga ovanför dörren? Ett litet mini-Vackerhemma. Omåttligt roligt! Barnen är peppade! … och morsan, …löjligt peppad!

April, Geggamojja och Påbörjat Lekstugefix, alltså. Just så.

Hoppas att ni har haft en god torsdag, vad än ni haft för er.

Nu ska vi smaska köpes-ärtsoppa och pannkakor med mycket vispgrädde och hemkokt hallonsylt. Torsdag, alltså!

Vi hörs snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4