Att piffa för påsk är så härligt tycker jag! ..och går i ett huj om man vill!

Vårljuset, fågelkvittret, ljummare luften, våren hjälper så till. Lite gör så mycket, som att dundra stora och små påskliljor i varsin favoritkittel.

Påsknippret föds, på en gång!

Jag flätade björkgrenar runt, runt påskliljorna.. så ser det nästan ut som om blommorna växer ur ett fågelbo.

Ganska så gulligt, va!

Hej hej verandan! Verandan, som var vårt första bygge, något vi började med redan dagen efter vi köpt gården som två vimmelkantiga tjugofyraåringar. I vår behöver den ett litet fix, ser ni? När vi målade den, visste vi att vi inom några år kommer behöva måla om, ja ni ser ju precis var.. det tryckade virket hade behövt en liten väntan innan färgen, men vi tänkte ”äsch, vi målar på och gör om om ett tag!”, då vi önskade färg på hela alltet på en gång. Likaså, svarta partierna med takpapp. I övrigt, om man målar där man ska, så är linoljefärgen oss så kär. Otroligt vacker!

Jag struntade fullständigt i att skura rent golvet när jag påskfejade där ute idag. Snön smälter och gården blir lerigare för var dag, så jag sparade på mammakraft och sopade bara ännu en sväng, vände på trasmattan som bara kämpat med ena sidan sedan förra veckans tvätt, och var så nöjd så… Duktiga flickan i mig vred på sig lite oroligt, medan Klok-Emmeli tystade den delen med ens. Tacksam för henne!

Knipsade lite björkris och satte typ-hundra-år-gamla fjädrar i.

Färgade dunet som jag köpte för hundra år sedan, innan jag visste bättre. Tänker att dom lika väl kan hänga i riset år efter år, istället för att kastas. Blir ju så påskigt med ens, med fjädrar och nu när jag inte har några egna hönor och kan ta tapp-fjädrar, så får dessa hittepå funka fint.

Barnen hade pillemariska ögon när vi la en hop påskägg i korgen där på bordet….

.. kaaanske har Påskharen fyllt äggen med något gottigt till Påsklördagen?

Påskkycklingen hoppade i kockumkitteln…

Och mjukt att sitta på lades på bänk och stolar..

Vi hoppas på sköna, smygvarma aprildagar under påsken! Med bro-fika, gånger flera!

..i ett kick var alltsammans färdigt.

-Påsk på vår bro, tada!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4