Majkvällen…

Så vacker att det gör lite ont. På ett eftertänksamt, tacksamhetsrusigt vis. Ännu en vår. Ännu en maj. Med älskade människor i kring. Hästar ute i hagen. Knoppar som brister. Små näpna narcisser som blommar i söderväggsrabatten. En liten hop småblommiga dynor (införskaffade på jysk på 25 kronor stycket..) ligger på gårdshustrappan. Favoritjorden, likaså.

Luktärterna står ännu kvar i sina små växthus där på bron. Katterna spatserar nyfiket bland alltsammans. Nosar och leker.

Kvällen är så lugn. Vinden stilla. Mest bara fågelkvitter som hörs. Och tutandet från brandbilarna, förstås. Ännu en gräsbrand. Jag vinkar stolt till han som kör den ena brandbilen. Och längtar efter densamme, förstås. Klockan är egentligen nattetid för ungarna. Men det är liksom alldeles för härligt, alldeles för vackert, för att gå och sova nu. Så vi låter bli det. Och njuter lite till.

Majkvällen…

Önskar er alla goda, goda Kristi Himmels-helgdagar!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4