Så blev det Minstings 2-årsdag!

Klockan var svintidig morgon då hela konkarongen människor förutom en, trippade in i sovrummet, och sjöng för den där snusande lillprinsen. Paket och lilltårtan, stora ballongtvåan, traktorkortet och pytteblombuketten.

Ja vi sjöng och vi sjöng.. efter sisådär fem vändor av ja må han leva! så började lillprins röra på sig. Sneglade på oss alla och funderade allvarligt på att bryta ihop, ”bli väckt på detta vis!?”… men sekund två, var det som om han förstod…

…” aaahaa! det är MIN dag idag!”. ”Minna!?”, sa han och undrade om paketen var ”mina”.. och det var dom ju. Och snabbt var lille B igång med paketöppningen..

En lycklig Minsting.

..”ska du blåsa ut ljusen Bertil?”..”självklart!”, sa den nyblivne 2-åringen..

”Sådärja!”

…sen var det ju något som stod i gårdshuset och väntade, men vi skippade att allihopa skulle trippa ut där i tidiga morgontimman, då stormen tog i och regnet hängde i luften. Väldans likt väder, som dagen när Lillebroren föddes. Födelsedagsmorgonen toppades med att pappsen kutade ut genom dörren för att några sekunder senare komma insjungandes likt Lotta på Bråkmakargatans pappa; ”vad är det för en dag.. är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Bertils födelseda’! -hurra, hurra, hurra!”

En cykel! En sån där balansfinurlig en. Kärlek vid första ögonkastet.

Sen skulle Lillebror äta sin lilla tårta.. smakade så entusiastiskt. Sa sedan ”nää, uusch!”.. gick över till jordgubbar.. för att till sist titta på sin mamma med sina stora blå och säga; ”mamma? nån?”.. vilket ju betyder; ”mamma, får jag ammemysa?”. Lilla lilla älsklingen..

Så blev det ett litet break.

En storebror susade iväg på fotbollsträning med pappan. Lillebror tog igen sig med en långlur. Och jag hade mystid med min lilltjej. När familjen var samlad igen dukade vi upp för ett litet kalas. Ännu mera tårta! Och den här ska ni minsann få receptet på, så fräsch och god!

Farmor kom och förgyllde stunden med oss och ni ser ju hur nöjd B var över hela alltet.

(Ett storkalas har vi en annan dag.. en sån dag vi spanat in att vädret är somrigt och härligt och möjligheten att ha det gott ute, är god).

Sen skulle det förstås tas en cykeltur. Hela gänget! En sån där fräsig tur till en delvis asfalterad väg.

Chippen hakade också på.

Världens snällaste ponny. Med Drömgårdens alldeles egna Lotta på Bråkmakargatan tätt intill.

”Jiida, mamma jiiida”! .. såklart han skulle det också. Lillvännen som älskar alla vår djur så himla mycket.

På toppen av dagen fick barnen knata till Farmorn medan mamman och pappan fick ge sig ut med dom stora hästarna i skogen. Vilken present till OSS päron. Fira att vi varit trebarnsföräldrar i två år. Bästa som finns. Och att få ha lyxen med denna kärleksfallskärm till storfamilj, omkring oss… tanken på det gör att jag får en bubbla i halsen. En sån där gråtbubbla ni vet, som betyder tacksamhet där inga ord känns tillräckligt stora. En sån bubbla.

Vi sjöng för Lillebroren ännu en gång och hurrade och hurrade.. när lilla pyjamashjälten sattes i vagnen därefter, somnade han bums bredvid sin storasyster. Jag vågar nog säga, att han är mer än nöjd med sin storlilla födelsedag.

Lillebror 2 år idag! Å kära hjärtanes som vi älskar honom. <3


Emmeli

G-VMBJT57ZE4