Å.

Känner mig alldeles pirrig i magen idag.

Hade en sån enormt idog arbetsdag igår ute i trädgården. Höjden av lyx, jag vet. Och nej, med mina tre gull som hjälp- och stjälpredor, var det inte svårt för HemmaMamman att slå igen sina blå när ljusa junimidnatten var där.. inte igår heller. Dom där ”småprojekten” börjar nu prickas av ett efter ett där ute på gården (det finns inga små projekt brukar vi säga? ett litet projekt tar ändå sin tid, alltid. Och gärna typ dubbelt så lång tid som man tidsoptimistiskt tänkt..visst?). Barnen leker nu i Lekstugan för fullt, jag njuter ljudet av gruset kring nysnickrade trappan och har min absoluta favorit-kaffesörplarplats just där, på ena trappsteget.. med hästarna alldeles bredvid. Precis allll plant, ett par nya rosor, alla dahlior och en nyköpt klematis grävdes ner igår.. och idag känner jag bara; Idag tar vi Sommarlov, barnen! … ja vi måste ju bara bestämma oss liksom, haha! ”Vi stackare” som är hemma för jämnan…

En allra första Sommarlovsmorgon!

På det drömmigaste vis. Ungar serveras frulle. Jag morgongympar. Och till sist sätter sig mor där på trappan och äter sin frukost i lugn och ro.

Alltsammans med det där stora vita äppelblomsfluffet ovanför. Hästarna nära. Samt en liten minimänniska som pratar och pratar… tjavar runt i sin prickiga pyjamas och är allmänt dögullig och glad.

Bertilen och syrenerna.

En nyfiken Fjäder. ”har du nån havregrynsgröt över eller?”..

Nu ska vi njuta Sommarlov.

Sommarlovsmorgnar, barfotabarn, hummelsurr och blombuketter plockade från vägens kant. Glass några för många och galopp över grönan äng. Midsommarnatt, barnaskratt och känslan av oceaner av tid Tillsammans. Tack Livet. För ännu en Sommar.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4