Hej på er denna varma, varma, vaaarma junionsdag! 32 grader här i höga kusten just nu. Vi lever lajvet och sommarlovar oss dagarna i ända!

Men nu hörreni, så går vi nerför den där verandatrappan och svänger vänster, tycker jag!

Snuddar vid den jättejättestora new dawn-rosen som jag hoppas kommer blomma lika överdådigt som förra året.

Sen går vi nästan in i en pion, som jag troor är en Shirley Temple… den har inte blommat mer än någon blomma hittills, men i år se ni! I år kommer den att blomma i massor! Lycka!

…och till sist nu då, ta en kik på nya lilla rosrabatten jag tvärgrävde för ett par veckor sedan. En spretig liten FarmorMormor-rabatt..

Den nya lilla Rosenrabatten! Eller snarare en Farmor-Mormor-rabatt, med lite av varje i.

Jag blev helt sonika så kär i ett par rosor som stod och glodde på mig där på blomsterhaket, att jag bara var tvuuungen att ha dom. Men hade ingen plats för dom. Men hej och hå, vad här finns plats, egentligen.. det svåra är att bestämma sig för vad vi ska göra av all plats. Oftast går det bäst att bara tvärgöra- börja gräva och se ”jomen det här blir bra!”. För allt blir ju bra, kära hjärtanes! Finns inga rätt eller fel!

Bonica.

En så otroligt söt ljusrosa ros som jag hoppas, hoppas ska må gott där mot varma väggen.. trots att vi nog är i gränsfall zonmässigt. Vi är zon 5..

Klätterrosen Flamentanz där till höger var ju tidigare själv mot denna vägg, men inte längre. Och till höger om den kommer ytterligare en ros som vi tänkte ska få växa och växa och skapa ännu mer rumkänsla där under äppelträdet. Det har blivit så himla trevligt där under nu. Och den där rosen till höger om klätterrosen, den som jag fick några spröt av från Storan för några år sedan, den kan bli stor som bara den förstår ni. Blommar i år för första gången, så fräsigt! Titta här!

Så söt ju!

Men ni ska få se mer av vad som gör mig bubblig i magen när jag tittar på den?

Visst är den helt otroligt vacker?

Ger mig Gotlandskänsla också.. den här finns i Botaniska Trädgården i Visby.

Leonardo Da vinci heter den.

Är så saligt lycklig över denna lilla rabatt.

Tänker att det nog kommer att hamna några fler perenner där så småningom. Nu dundrade jag ner lite av varje kring rosorna.. knallgula vallmo som fanns här som en utav två blomster (akleja den andra annars var här noll blomster när vi flyttade hit) och några plant tobaktsblomma från mor, en tuss akleja jag norpade från en annan rabatt och ett par dahlior hamnade också där. Ja ni hör ju. Ingen ordning på allting… eller ”feeling och lust som styrning!”… näpp,det finns inga fel tänker jag, när det gäller trädgård. Så otroligt befriande och roligt! Bara köra och se vad det blir. Blir det knasigt så får man fundera ett varv till och göra annorlunda till nästa gång.. ”resan är målet!”, visst!?

Önskar er alla en skön, skön junikväll!

Sommar, sommar, sommar…

Emmeli

G-VMBJT57ZE4