Hej hopp med en glimt från en middagsstund!

Ett litet middagstips kommer här, på lövbiffpasta.

”Vi äter den här rätten som vardagsrätt då och då… meen, då oftast för att jag fått tag i lövbiff med röd lapp där det står typ ”kort datum, ät snart”. Peeerfekt, tänker då HemmaMamman som är van att tänka smart gällande kronorna, shoppar och lägger köttet i frysen. Caaatjing! I annat fall, är det unnigt med färsk lövbiff till helgen, men för tusan! var inte rädda att shoppa finkött på detta vis. Hela familjen älskar denna hittepå-pastan som mor snor ihop på två röda. Till favoritpastan och goda grönsaker är den himmelsk. Här kommer ungefär-receptet!

Lövbiffpasta med soltorkade tomater och ädelost!

Finhacka valfri lök (jag tar antingen en liten gul lök eller ett par, tre charlottenlökar)och bryn i en smörklick. Strimla lövbiffen och fräs med löken. Salta, peppra. Låt köttet bara få färg, innan du sedan häller över ett par deciliter grädde, samma mängd creme fraishe och en skvätt vatten. Ta några rejäla teskedar med soltorkade tomater-kräm och en generöst stor bit med valfri ädelost. Jag brukar tusan hiva i en hel kvibille gräddädel (140 g). Och glöm inte en näve med strimlade soltorkade tomater. Låt puttra. Smaka av. Toppa med valfri ört!

Ooohlala, så gott!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4