Det var för någon vecka sedan, när vännen N och jag tillsammans med alla barnen, hängde vid lilla sjön och njöt sommarlovets allra sista dagar.

I vanlig ordning äter vi av varandras matsäckar.. visst är det alltid så, att än hur mycket man packat med, vill barnen ändå smaka från vännernas fikakorg? Nathalie hade gjort sockerfria snickersbollar… och nu kanske ni är några som tänker ”men hur gott kan det egentligen vara?”. Men alltså, till er alla, alla sänder jag nu receptet och säger PROVA! på stuberten! Till mellis, med ett glas iskall mjölk eller en kopp kaffe. Drömgott! … och fyllt med bara en massa ”braiga” grejer som håller kroppen glad och mätt på ett gott vis.

Sockerfria Snickersbollar!

Mixa till en slät smet;

  • 1 dl daddlar
  • 0,25 dl flytande honung
  • 1 dl naturellt jordnötssmör
  • 1 dl cashewnötter
  • 1,5 dl havregryn
  • en nypa havssalt

Rulla till bollar och ringla sedan över lite smält mörk choklad på toppen. Skjutsa dom till sist in i frysen och ta fram någon minut innan mumsandet. Allra, allra godast är dom kalla, tycker jag!

Och så var det torsdag.

Vi vaknade hutlöst trötta, nya-rutiner-snurriga och kattkräkan låg ”så fint” mitt på kökssoffan. Men äsch, petitesser visst? Märkvärdigt är det, men en alldeles vanlig torsdag, sådetså. Ännu en så vacker sensommar-smyghöstig dag. Hemmamys, en springtur med två småsyskon i vagnen som slutligen blev mysig skolhämtning av Storebror. Under eftermiddagen gosade jag och barnen ponny och småttingarna red/busade med sin lillhäst tills pappan kom hem. Och å, jag är så löjligt förtjust i synen av fåren där ute i hagen. Vilade just ögonen på dom. Och den nyinplockade trädgårdsbuketten. Det doftar såpa kring mig nu och det är tusan väldans nystädat i småttingfamiljens hem… några minuter i alla fall. Ska strax krypa ner i renbäddade storsängen bland sjuhundra nallar, udda-täcken och tre gullungar. Kolavippar. Av tacksamhet.

Till vi hörs igen; ha det så gott!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4