Plåtmat.

Så oerhört smidigt och gott. Alla hurrar här hemma är jag serverar det här! Så olika vad som hamnar på plåten, det beror på vad som finns hemma. Men nedan får ni hänga med på senaste plåtmatsmiddagen! Tror jag tänker kopiera den rakt av och göra den igen!

Plåtmatsmiddag! Med kyckling, rödbetor och fetaostkräm!

Slå på ugen på ca 225 grader och klä en ugnplåt med bakplåtspapper.

Halvera potatis och klyfta rödbetor. Potatis oskalad. Rödbetorna skalade. Allt efter tycke och smak. Färskpotatis är ju så gott med skal på….tycker jag!

Ringla över en god olivolja, salta och peppra. Skjutsa in i ugnen i ca 15-20 minuter.

Skala och hacka en gul lök i klyftor. Ta ut plåten ur ugnen och strö över gul lök, en påse haricots verts. Ringa lite olja, salta och peppra en sista sväng.

Den här gången hade jag fått tag på färska, färdigkryddade kycklingfiléer som jag först delade i önskad storlek, gav en stekyta i stekpannan och sedan lade på toppen av plåten.. innan jag skjutsade in alltsammans i ugnen och lät gå klart.. cirka 15 minuter till… tills kycklingen gått klart helt enkelt!

Serverade alltsammans med familjen favoritröra; Fetaoströra. Några deciliter creme fraishe, ett paket fetaost, lite olivolja, salt och peppar. Så vansinnigt enkelt och GOTT!

Smaklig spis! Plåtmat är en hit!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4