Som förtilltugg på vårt 30-årsfirande hade vi gjort en äppelglögg av äppelmusten vi gjorde tidigare i höstas.

Helt makalöst härlig känsla, att kunna göra något dylikt, något så gott, av alldeles egna råvaror.

Som något varmt att ha till utflykten, utefikat eller bara till myset nu mot ”novent”.. och senare Advent. Åhåhå, jag är ingen glöggmänniska men den här äppelglöggen var en hit! Här kommer receptet!

Drömgårdens Äppelglögg!

Ingredienser till 11 dl:

  • 1 bit färsk ingefära (efter tycke och smak, hur stark du önskar glöggen… ca 3-4 centimeter av en lagom knagglig ingefärsbit)
  • 2 kanelstänger
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 1 l äppelmust

Gör så här

Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt det koka 3-4 minuter.

Skölj apelsinen och skala försiktigt av skalet med en potatisskalare (det vita ska inte vara med).

Pressa apelsinen och blanda apelsinsaften med kryddsockerlagen, äppelmust och apelsinskalet.

Låt glöggen stå och dra några timmar.

Till servering: Värm glöggen, skär äpplet i bitar och servera i glöggen.

Varm äppelglögg, fantastiskt gott!


Tunnbrödrullen med pepparrot och alspånsrökt skinka, satte pricken över i!

Må så gott ni bara kan, så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4