Å, hej måndag!

Nu tar vi en Måndagshälsning, tycker jag!

Februariveckan som gick..

Vi började den såhär. Ute på tur. I strååålande sol. Åh, hoppas på fler såna dagar denna vecka. Idag har vi ganska så blyertsgrått och trött känsla.

Hästande för hela familjen. Ja, just här lapade jag bara sol tillsammans med Ikran medan pappan ledde första ponnyturen, innan vi sedan byttes av. Världens snällaste ponny har vi, som tålmodigt och tryggt bär barnen fram.

En utav veckans höjdpunkter. Att få träffa mamma och pappa. Vi semmelfikade och myste med Stickan.

Mitt i veckan var det plötsligt och det var ett så makalöst vackert sken och snön föll under hela soliga dagen… som att hela byn var i ett glitter hela dagen.

Och nää, det var ju inte bara semmeldag ju. Semmelvecka beslöt vi! Så när finvännerna kom dukade vi fram semmelfika igen och så tog Nathalie och Hedda-Li en tur med Chippen också, sicket drömgäng!

Vi tog en drös vagnspromenader och barnen slumrade gott, och vid varje promenad-målgång, norpade mamman åt sig av alla blunda mot solen-stunder hon kunde. Tänk, snart dunsar vi ner i en snödriva och solen inte bara smygvärmer.. utan värmer, på riktigt. Åhå, jag längtar så! Takdropp, solvärme och varm choklad i snödriva.

Helgen var lugn och beskedlig. Vi hängde hos hästarna, barnen cyklade runt nere i lagårn och blev lite längtiga efter cykelsäsong och så överraskades vi med lyxlördag med Farmor- och Farfarhäng. Vi har inte sett på vad som känns som ”tid och evighet” med tanke på att vi bor grannar, men så kan det också vara.

Veckans sista dag. Och mamman fick sovmorgon. Jag kom ner till detta mysgäng strax innan 8.30. Mitt älskade, älskade storlilla gäng. Lyxknös är jag som får kalla mig mamma och fru till dessa människor.

Jag tog en veckans sista ridtur ute i riktigt busväder. Det blåste halv storm med piskande, vass snö. Men det bekom inte oss och töltträningen gick som hejsan i alla fall!

Till kvällen röjdes barnens kojbygge bort från dagen och vi kunde samlas för söndagmiddag.. innan natt gjordes tidigt för både stora och små. Tack livet för ännu en vecka fylld av liv.

Önskeplaner för vecka 8!

-Ta en dag i taget, tillsammans med små människorna här hemma! Bästa jag vet.

-Preppa för att familjens Storebror snart fyller 7 år! (oooh så stort!!)..beställa födelsedagspresenter och börja spåna på kalasplaner!

-Vi ska så tomat! .. Åååh, hur härligt är inte allt det där!!

-Sända er hälsningar! Vad sägs om nystartade renoveringsprojektet och så ska jag försöka knåpa ihop min odlingskalender som ni har önskat, bland annat..

-Jag ska försöka söka tag i hönsägg som vi vill kläcka fram. Vore det inte för charmigt med riktiga påskkycklingar? .. vi får se hur vi ligger till i tid och ork att göra hönshuset.. men ni kan vara lugna.. jag kommer inte skaffa kycklingar före deras hem är klart, hehe…

-Möta ännu en oplanerad helg att fylla med vad vi önskar!

Önskar er den finaste av sista-veckan-i-februari-veckor! Ta hand om er. Allt ni bara kan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4