Jag är salig, förstår ni.

Bakom den där dörren. Där, har den skäggige ordnat mig ett så fint odlingsrum på övervåningen.. i rummet som förhoppningsvis en gång ska bli ett drömmigt badrum. Där har M ordnat ett hitte-på-golv, byggt mig en arbetsbänk, skruvat upp hyllor i bra höjd framför fönstren… för att inte tala om att slit med röjet innan allt detta, rummet var ganska så fullt av en massa tunga grejer.. kvar är nu mest golvsocklar och lite annat.. kärlek på allt det där. En egen odlingsvrå, alltså.

Där jag kan få ha sådderna alldeles ifred.. inte från barn, dom får gärna vara med.. men fritt från liten älskad buskattunge som redan slitit upp några tomatplantor och trampat i sådda påskgräset.. tack och lov har det gått bra i alla fall men jag vill inte riskera att bli av med sommarblommorna. Icke! Och! Sen är det alldeles otroligt härligt att ha en särskild plats.. där vi kan feja och greja med jorden och fröer utan att vi behöver röja efter oss varje gång, som om man håller till vid köksbordet liksom.

Välkomna in i vår lilla odlingsvrå!

I helgen har vi dragit igång.. Juniflickan är omåttligt pepp på alla rosa blommor, särskilt luktärterna. Men dom väntar vi med någon vecka till.

Vi fyller våra godislådor med 2/3 plantjord.. Hasselforsgardens är min absoluta favorit. På toppen, 1/3 såjord. Vi sprider ut fröna och täcker sedan med lite såjord innan vi skvätter på lite vatten men en sån där finurlig vattnare som vi gjort av en petflaska och några spikhål i korken.

På med godislocket som vi borrat lufthål i, sen ställs byttorna ljust.

I rummet är nu temperaturen kring 22 grader, tack vare att mannen dragit in ett oljeelement. Alldeles lämpligt nu i början när alla frön ska gro! Längre fram kan alltsammans stå svalare..



I jorden är nu;

  • En färgblandad aster
  • Sommarrudbeckia, sahara
  • Hänglobelia
  • Sommarflox
  • Zinnia
  • Praktvädd
  • Gul lök

Jag har frön från alla möjliga håll och kanter. Har till och med köpt några på tradera. Peppen är enorm, som ni förstår.

Tacksam är jag också, för posten jag fick häromdagen från fina ig-vännen, tusenkonstnären, formgivaren, tapetmönsterskaparen, trädgårdsproffset Hanna Wendelbo..

Vackraste kortet som hon målat och ett gäng fröpåsar. Bland annat en sort som varit omöjlig att få tag på men som jag så gärna ville så.. nämligen den ni ser ovan, Sommarfloxen Cherry Caramel.. den ser helt ljuvlig ut och ska tydligen stå sig väl i buketter. En hit!


Idag fortsätter jag med bland annat:

  • Chokladblomma
  • En korallrosa aster
  • Mer sommarflox
  • Vaniljgul praktvädd

Flera av sorterna är nya för mig och jag känner ett pirr i magen. Så spännande ju!

Med andra ord är det mest blommorna (förutom tomater och lök) som vi brassat igång med nu. Vi ser otroligt mycket fram emot att göra bäddar och trädgårdsland av marken som vi vet har använts till precis det för längesedan.. och då, till varmvåren, åker alla betor, morötter, palsternacka ner i jorden.. och potatis (var beställer jag bra sättpotatis? hur gör man? .. hjälp mig gärna. ska fråga min mor och far också <3).. Åh, salig är ordet. Det här är bland det bästa jag vet!

Bli skitig upp över öronen. Stoppa frön i jorden. Se fröna gro. Sköta om. Skörda. Allt, tillsammans med dom jag älskar mest. Själamagi.


Emmeli

G-VMBJT57ZE4