En eftermiddag i början av maj. Vi bestämmer oss för att ta matlagsmiddagen på vift. Åker till Entré syd, vi pratar förstås om Skuleskogen här hos oss nu, mitt i Höga Kusten. Parkerar och packar oss iväg med trehjuliga vagnar fyllda med slumrande Bertan, storasystrar, middag, fikakorgar och så vidare.

Den här lilla pyttevandringen är ypperlig för er med småttingar eller för dig som vill gå en bred och fin stig utan ojämnheter som stenar och nivåskillnader. Vägen är fint iordninggjord med stabila spångar att gå/rulla över.1 km att tjava, om ni parkerar vid Entré syd och går raka spåret ner mot viken.

Det var magiskt vackert att gå genom skogen, fågelsång och blåsippor överallt.

Väl framme möts man av en så vacker vik, med skön sandstrand och delar med hård packad sand, perfekt att tälta på. Fina grillplatser finns, mulltoa likaså.

Vill man göra en mer avancerad vandring, kan man gå från Entré Syd och direkt mot Slottedalsberget istället, vidare till Slottedalsskrevan (magisk plats! Ni vet, skrevan ni ser i Ronja Rövardotter-filmerna? Det är den.) och till sist ner mot Kälsviken .. för att avsluta vandringen med 1 km gång till Entré Syd.. det här är en vandring på cirka 8 kilometer, och den dröjer det innan vi kan ta med vårat lilla gäng här hemma.. men det blir fräsigt den dagen vi kan!

Vi gjorde det enkelt för oss med korvgrillningmiddag. Mums säger alla! Och påhittige Nathalie bjöd på nybakta kanelbullar.. gjorda av smördeg och liksom stekta på gjutjärnslaggen. Så läckert och så gott! Till kok-kaffe… M-m-m!

Vi hade det sådär urtrevligt som alltid. Timmarna flög iväg utan att vi hade minsta koll på det. Vi bara levde lajvet. Barnen lekte i skogen och nere på stranden. Päronen pratade livet. Och finare matlagsmiddag i maj, kunde vi knappast få.

Små storebröderna byggde sig en bänk i skogen. Söner av två snickarpappor. Och just i den där dungen, sov den rödkläddes föräldrar under bar himmel, som två pirriga fjortonåringar. Kommer ej glömma den klasstrippen… var såå nöjd över att få vara där med han jag kallar min make nuförtiden.. men oj som vi förkylde oss, haha!

Efter sex timmar på vift, när ungarna började bli trötta och visa busar hade provbadat med kläderna på…. tja, då packade vi ihop oss och tjavade ”hemåt”. Så fantastiskt hela alltet!

Tjava till Kälsviken ni med, vetja!

Tycker ni att det är kul med små Höga kusten-tips förresten? Jag får faktiskt en hel del frågor om det, så jag ska försöka tipsa lite mer om det.


Ha nu en skön sista dag på denna långa långhelg!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4