Just nu lyssnas det väldigt mycket på Majas Alfabetssånger här hemma.

Jag och barnen småsjunger och nynnar dessa söta sånger som handlar om allt från stora trädet Ask, till Blåklint, Daggkåpa, Förgätmigej och Kaprifol. ”Iris som är gula, och Iris som är blå”. Vet du vilka vi menar? I alla fall, mor här i huset blir väldigt inspirerad av dessa och ville också skapa Ett grönt hörn, precis som Maja. ”då går jag till mitt gröna hörn, där har jag ställt en stol. Å sitter där en stund och snusar, doft av kaprifol…”, så sjunger hon. Så klokt att slå sig ner och vila ett slag. En sån plats skulle vi ordna. Fast ute på vår veranda.

Så häromdagen fick jag feeling och skurade och skurade, räcken, golv, trappor, i tiimmar.. för som det var skitigt. Hjälp hade jag förstås. ”Akta du halkar Bertil”, sa jag till lillvännen som jobbade på med sin skurtrasa likt Pippi Långstrump.. varpå han svarade, ”neeh… akta DU halkal!”.

Amplarna från barndomshemmet fylldes med söta hängpetunior. Vi sådde det själva.. men det kom inte upp en endaste en av dom fem fröna som var i påsen. Nåväl. Nästa år försöker vi igen, och är det bara dessa vi behöver handla så är jag väldans nöjd med självförsörjandet på egna sommarblommor i år!

Sen doftade det såpa och alla var nöjda över att slippa gå i vårens ”lergocker” mer.

Jag redan ställt ut en skön gammfotölj, perfekt för när preggomamman behöver slå sig ner för ett slag mellan sysslorna. Var därför noll sugen att flytta den och ställa dit den där lite för stora utemöbeln ännu ett år.. verandan är 2,5 m gånger 5 m.. så nej den är inte liten, men ett jättestort bord blir klumpigt och i vägen.. så jag gick på egen gårdsloppis.

Och så här blev det!

Vad tycks? Jag är skitnöjd, haha! Man kan VISST ha innegrejer, ute. Sådetså. Gammfotöljer, uddastolar och bordet som stod gömt i Gårdshuset. Jag veet.. jag ska komma på ett smart sätt att tvärt täcka alla textilier ifall regnet är på intåg.. en stor plast jag bara hivar över alltihopa, tror jag. Det är ju tusan enklare och smidigare än att måsta bära in och ut kuddar och filtar. Sådetså, sådetså.

Vår sommarveranda, alltså!


På bordet, dom allra allra första nyutslagna häggblommorna som doftar himmel och lyckan över att kunna känna doften är enorm. Där står också en nyplanterad Årets Pelargon 2021, ’Astrid’. Och plåtburken fylld av vad vi ska påta med i helgen..

Vi hoppas på härliga timmar med sådd, mao.


.. och sköna stunder i vårt gröna hörn.. dom allra sista dagarna i maj..

Och idag, hyllar jag mina päron lite extra.. kärleksförebilderna, livetförebilderna, har varit gifta i 50 år! Grattis älskade mamma och pappa. Och tack för att ni visat oss hur kärlek ska gå till!

Må gott så hörs vi snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4