Sommarregnet hänger i luften efter natten.

Jag går ut i gårdshuset på skattjakt. Ett nattduksbord vore fint där bredvid sängen, tänker jag. Vi har ett litet lager av gamla möbler och prylar. Som följde med gården, som vi loppat, blocket-fyndat och auktionerat. Perfekt, jag fann vad jag önskade. Såptorkar av lilla, men ack så tunga möbeln.

Bäddar med nytvättade linnesängkläder. Och ett loppat, så vackert broderat, örngott.

Plockar in en trägårdsbukett.

Farmor Getruds stora blåklint lyser upp fint, bland Storasysters dubbla ljusblå akleja, Svärmors rosa stjärnflocka, Mors pion som påminner om Mormors Syrenas fantastiska trädgård som dignade av pioner. Det är många förebilder jag har i mitt trädgårdsliv. Nu bara några nämnda.

Sätter buketten i vas och ställer på nattduksbordet.

Känner att jag skämt bort mig själv. Pysslar om, och gör något för min skull som jag tycker mycket om och mår så bra av.

Nattduksbordsbuketten… den är själagod. Så är det bara!

Att både somna och vakna till.

Unna dig en nattduksbordsbukett, du med vetja. <3 Ta hand om er! Så hörs vi snart igen.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4