God morgon!

Min allra godaste sommarfrukost just nu, är vår hemrostade granola på frullefilen. Jag kryddar granolan med både kanel och kardemumma och sötar den med vår egna äppelmust. Smakar absolut ljuvligt! Det går förstås lika bra med äppeljuice från affären! … men ni anar lite fräsiga känslan när även äppelmusten finns i eget skafferi. Hoppas på lika fint äppelår i år, som förra.
Ok. Här kommer receptet. Sommarlovsgranola á la Drömgården!

Sommarlovsgranola á la Drömgården!

I din bakplåtspappersklädda långpanna hivar du;

  • 7 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl kokos
  • 1 dl linfrön
  • 1,5 dl hackad sötmandel
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk mortlad/mald kardemumma

Smält sedan försiktigt 2-3 msk kokosolja tillsammans med 0,75 dl flytande honung. Blanda detta tillsammans med 2 dl äppelmust/äppeljuice av god kvalisort.

Häll över kokos-honung-äppelvätskan över plåten och rör om väl.

Skjutsa in i ugnen i 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Jag brukar röra om då och då för att få jämn rostning. När du har din önskade färg på granolan, låt alltsammans ligga och torka på plåten några timmar för bästa ”crunch”.

Lycka till och njut av dina sommarfrukostar! En helig stund, tycker jag.

Må så gott alla ni! <3


Emmeli