Och där, kliver vi på det där oerhört efterlängtade pärlbandet av dagar med tillsammanstid.

Jag och barnen har haft fyra alldeles underbara mamma-barn-sommarlovs-veckor… inte alls så olika alla andra o-loviga veckor på året. Det är ju väldans lyxigt att det är så. Men sommar, är alltid sommar och smått svårslaget. Dessutom inte ens en endaste liten ynka skoltid att passa vilket vi ju blivit vana nu under storebrorens första skolår. Nu bara somna, vakna, äta och göra bäst vi vill dagarna igenom. Som vi lekdejtat och badat, spelat spel hemma på bron, plockat blommor, smultron och ätit glass. Nu hakar pappan på sommarlovet och det känns så väldigt mysigt!

.. och galet välförtjänt. Om ni bara visste vad han kämpat extra senaste månaderna. Ett fräsigt år minst sagt i rita-sälja-husbranschen.. som bara stegrat hela året. Senaste månaderna har han klivit upp 04 och susat på jobbet. Ändå, varit världens finaste pappa och man, brandisman och hästpappa. Det finns bara en som han, så är det bara.

Har ni sett så vackert?

Blir lycklig ända in i själen. Den senaste veckan har varit pionens högtid. Fantastiskt vackra.

Vad vi önskar fylla pärlbandet av tillsammansdagar med?

-Sånt där ni ser ovan. Att bara vara-vara, strosa runt sent om kvällarna med sommarkvällsbusiga barn som borde somnat för länge sedan men är som bubbelskrattigast där och då, strax innan solen sjunker ner bakom berget.

– Badnjuta, utflykta och hänga! Bara vi, med storfamiljen eller finvännerna.

-Kanske får vi något litet projekt gjort? … det vore ju lite charmigt om dom där listerna i matrummet hamnade på plats.. då är ju matrummet klart. Ett rum vi ägnat ”en stund nu och då”, till. Inte mer än så, och därför är det heller ej klart ännu. Gör noll och inget.

-Hoppas på att få färdigskörda den senare delen av slåttern, på ett lyckat vis. Vi är snart laddade och taggade på ny sväng efter några dagar av återhämtning efter första delen.

-Minisemestertrippar!

-Ta dagarna som dom kommer! .. ser fram emot tillsammansfrukostarna med hela familjen.

-Jag ska plocka blommor så det bara sjunger om det! Och vill ni, så kommer ni att kunna dela blomsterlyckan med mig och shoppa blomsterbuntar! (återkommer om detta inom kort!)

-Klappa bebbemage! … denna graviditet är urlyxig, jag mår så bra. Tur det, för orken har behövts. Jag längtar efter lite lugnare tempo nu, känna buffarna och kullerbyttorna sittandes i vilstolen för ett slag, kanske?..det vore något!

-Hålla små älsklingar i handen, vandra längs lillvägen, plocka smultron på strå, höra deras tankar och funderingar om allt mellan himmel och jord. Dela sommaren tillsammans. Helt enkelt.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4