Kommer ni ihåg att jag och barnen gav mannen ett så kallat gourmetstål i födelsedagspresent? I alla fall. Jag halvlovade ett utlåtande. Och här kommer det;

KÄRA HJÄRTANES, SÅ GOTT DET BLEV MED HEMMAPIZZA PÅ DETTA!!

Det följer med en drös recept, på bland annat olika pizzadegar. Nu gjorde vi en snabbare stortens, men jag ser mycket fram emot att prova surdegsvarianten som tar flera dagar att få ordning på… den kommer också vara magi-god, det törs jag tro starkt på.

Ni anar att barnen tyckte det var väldigt roligt att leka pizzabagare också!

Att få pynta pizzan precis som man känner.

Det tog några pizzor innan vi fått in snitsen. Vi la nu stålet på grillen och det blev rejält hett i början, förstås… så första pizzan blev en kolsvart kolbulle. Men ni ser, här har vi börjat få lite snits. Det är någon som lagt osten feeel bara… för ni vet väl att allra godast är att börja med den vanliga osten direkt på tomatsåsen? Därefter fyllning. Och på toppen, gärna mozarella och oregano!

Allt är smaksak. Förstås.

Barnen njöt som bara den.

Nu har vi alltså provat att baka pizza på stålet, över grillen. Ser också fram emot att prova den vanliga ugnen.. både för pizza- , mjukkakor och tunnbrödsbak. Himmel, vilken rolig grej!

Vi tipsar vidare om stålet, som ni kan hitta HÄR.

.. och godast till hemmapizzan är förstås en snabb hemgjord pizzasallad. Här kommer vårt hittepå-recept, så oprecist det kan bli.

Drömgårdens Pizzasallad!

Hacka vitkål i fina remsor. En paprika i valfri färg, likaså. Lägg i en skål och strössla ganska så rejält med salt på och använd dina nytvättade händer och krama in saltet i kål och paprika. Skvätt över en liten skvätt vinäger av önskat slag samt en rejäl skvätt god olivolja. Salta lite till om det behövs, men framförallt; peppra. Och smaka av!

Nu laddar vi för en dag fylld av hö-party! Snälla snälla människor kommer och hjälper oss att ta in slåtter nummer två. Strängarna ligger prydligt uppradade ut på lägdan. Det hutlöst proppfulla högolvet som inte såg någon botten för bara några dagar sedan, är urstädat. Pelle-traktor är tankad. Kyl och skafferi är bunkrat och vi ska arbeta, äta och fika och ungar leka, dagen gång. Känner på mig att dessa slåtterveckor kommer att minnas som rätt slitiga men väldigt, väldigt mysiga.. precis så känns det!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4