Den här soppan blev så otroligt god. En riktig, koka soppa på en spik-soppa.. där du får användning av den där lite småskrövliga paprikan där längst nere i kylskåpet, slantar i den sista moroten du har och duttar i pastaslattar.. toppa med parmesan och festen är framför dig! Ja, ni måste prova!

Grundreceptet fann jag inne hos Ica, men vår variant ser ut som följer. På ett ungefär. Lägg till eller ta bort ingredienser efter tycke och smak, ni vet..

Minestronesoppa!

-en riktig koka soppa på en spik-soppa!

Ingredienser (till ca 6 portioner):

  • 1 1/2 röd paprika
  • 3 morötter
  • 1 1/2 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 750 g tomater
  • ca 225 g haricots verts (frysta)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar)
  • några teskedar torkad basilika/timjan
  • valfri pasta för cirka 6 portioner
  • 2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • persilja
  • gröna oliver
  • parmesan att ha på toppen!

Gör såhär:

  1. Dela, kärna ur och tärna paprika.
  2. Skala och slanta upp morötterna.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Skär tomaterna i tärningar.
  5. Bryn samtliga grönsaker i olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar. 
  6. i med tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
  7. Tillsätt buljongen, krydda med basilika/timjan och koka upp.
  8. Rör ner pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen.
  9. Skölj bönorna och låt dem rinna av, blanda ner dem i soppan.
  10. Späd eventuellt med mer buljong om du tycker soppan kräver det.
  11. Strössla i lite hackad persilja, låt oliverna rinna av och rör ner allt i soppan.
  12. Servera soppan till önskad brödbit och glöm för guds skull inte att riva över parmesan på toppen av den rykande härligheten!

Smaklig spis!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4