Det är måndag, den allra sista i mars. Vi kikar på senaste dagarna som gått, vetja!

Drömgårdsrapporten kommer här!

Veckan som gick, fylldes med;

Vardag! Älskade vardag. Här, synen efter morgonruljangsen.

Pappan tog storasyskonen på vårens första lite längre cykeltur, jag och lillminsting tjavade vår favoritrunda med vagnen samtidigt. Kom hem, ja det gjorde vi samtidigt hela hopen.

Undertecknad återupptäckte ett mellis version hejdlöst gott.

Vi ägnade tid i odlingsrummet där samtliga njuter av händerna i jorden-känslan..

.. och titta där då! Soligare side-kick får man leta efter!

Vi lät oss vår-luras totalt… och njöt till fullo av det… dom tidiga vårdagarna, alltså! … som sedan byttes mot storm och snöyra. Nåväl. Den nya snön hjälper bara den gamla bort. Och alla dom där varma vårdagarna vi haft halva mars, har gett oss lycka och mycket hopp.. så god tid vi har framför oss nu! .. säger hon vars årliga lilla ”mars-energidipp” vänt, det är nästan som att trycka på en knapp och plötsligt är peppen där igen och jag vill vårfixa högt och lågt, inne som ute. Tacksamt <3

En suddig mobilbild på mig och Lill-Olof, vi var och hälsade på Mormor och Morfar bara han och jag förstår ni. Alltid mysigt att komma hem till barndomsbyn och hemmahemma.

Det blev fredag och vi var på myslunch hos vår fina granne, städade hemmet inför helg.. och firade fredag med UNO-spel.. så fräsigt att bebben, som vi ju kallade för Uno i magen, nu låg där med ett eget litet kort i händerna.

Lördag!

.. efter längtad sådan!

Barndomsbästis och hennes söta gäng, där ena medlemmen är ett stycke fyrbent drömhund (kan inte Idan bara råka glömma henne här? .. undrar vi varje gång..) kom och hälsade på. Så mysigt. Bortskämda med blommor blev vi också <3

Efteråt small B och J av i soffan och slumrade länge. Bäbis likaså, fast ute i vagnen förstås. Minimannen kutade till granngårn och kompis. Pappan badrumsfejade. Och jag grejade med bilder och donade med middag. Såna helgstunder, där alla påtar med sitt, men man ändå är nära varandra, är så goda.

Och så blev det veckans sista dag. Vintertid byttes mot sommartid. Till eftermiddagen kammade vi till oss lite, tog allt-möjligt-smått-och-gott-inflyttningspresenten med oss och susade till finvännerna i byn och deras nya, omåttligt fina hem. Ett gammalt torp dom tagit hand om och jag törs lova att torpet jublar över ägarna dom fått. Fy tusan vad gott och trevligt vi hade! Perfekta sättet att avsluta veckan på. Och en gå-bort-present, kan faktiskt innehålla en flaska hemkokt saft, ett kilo riven hemodlad zucchini, ett paket tunnbröd, några loppisfynd och en liten minipåsklilja.. det behöver inte vara nyttnytt och kosta skjortan allting, inte alls faktiskt.

Önskeplaner för vecka 13

-HemmaMamma mig och njuta av vår Mjuka vardag som vi skapat oss! .. kan inte tänka mig något lyxigare än att få dra igång ännu en ”drömgårrdslivs-vecka” i lagom fart, spisa mjuk morgonmusik, äta frukost tillsammans i lugn och ro, skicka iväg lilla skolpojken till skolan för att sedan haka på hemmaungarnas önskningar. Och idag är det måndag och vi är helt fulltaligt familjegäng redan efter lunch, .. att som föräldrar få sitta i lugn och ro kring köksbordet en vanlig sketen måndageftermiddag, medan barnen bygger pärlplattor.. vara tillsammans, medan vi hinner prata med varandra, svara på barnens frågor och funderingar.. lyssna.. andas. Just nu i livet, är detta höjden av lyx!

Omfamna sista marsdagarna och med glädje, välkomna april! Älskar april.

Så rosenskära! .. den sista blomstersorten, innan det är dags för luktärterna och dahliaknölarna..

-Fortsätta mitt vårfejande! … tar något skåp eller rörig vrå i taget… när det passar.

-Åka till lill-stan för ett möte, tänker samtidigt beta av några när-jag-ändå-är-i-stan-ärenden.

-Göra fredagen till en fest för barnen, badhuset väntar för hela la familia! .. det var en evighet sedan.. sedan pandemin drog igång, mao. Ska bli så mysigt.

-Ha aprilhelg! … med lite av varje. <3

Önskar er en god vecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4