Mars blev april och här kommer veckans lilla rapport från Drömgården!

Veckan som gick,

.. Startade mjukt och kreativt. Om vi alla får välja, då blir det så. Här gjorde vi enkla bildmappar av överbliven tapet. Tussekatten tyckte att det var ett perfekt gömställe. Men vi la förstås små alster där i.

”Aprilväder”! Ena minutrarna blåser det snö och småspik för att i nästa skiner solen. Barnvagnspromenaderna var goda, oavsett väder.

Det pysslades och pärlades. Så små, stora, stunder.

Till hösten är det bara två hel-hemmabarn ju. Och två skolbarn. Puh, så dom växer dom små liven.. så lycklig över att vi har möjlighet att ta vara på tiden tillsammans till max.

Jag städade skåp. Och njöt väldigt, av att skänka vidare en del porslin. Att rensa, det är härligt eller hur?

Snickarpappan var idog i blivande badrumstvättstugan. Som han kämpat med grunden hittills, sannerligen slitit och gjort ett sten(!)tungt jobb… men nu tusan är det ny-reglat, börjar vara färdigisolerat, avloppsrör är dragna osv.. och därmed anar vi roligheterna framöver…

Mars blir april och vi leker ute efter middagen. Gungar och leker Hela familjen-kurragömma. Så uppskattat av både stora och små. Det stora i det lilla, ni vet.

Odlingspeppen på topp! Fråga mig INTE hur jag ska få ihop det där med omskolningen i år. Var ska den tiden trollas fram och var ska allt få plats? Men, det ska nog lösa sig. Det här är bara för roligt att hålla på någon broms, sådetså!

Torsdag och chokladbullefika på bron till mellis. Tio av tio på den, konstaterade vi!

Så blev det fredag och vi bakade mammabröd så vi kunde göra riktigt, riktigt gott fika att ha med oss till badhuset. Tänk så nymodigt det känns nu med alla dessa tillställningar som varit på paus under pandemin. Att åka till badhuset brukar vara nog festligt i vanliga fall, ju.

Helgen har innehållit lite av varje. Lördagen hade mest fokus på dagliga fixet för djuren och sedan susade pappan iväg tidigare för att möta upp gospelkören inför kvällens Minneskonsert i Nordingrå kyrka medan jag hängde hemma med barnen och förberedde oss för att hamna på samma plats vi med så småningom…, rena, mätta, väl förbedda för allt möjligt..

.. och se, vi klarade det! High-five, mamma och fyrklövern. En nära på tre timmar lång (helt magisk) konsert, en massa gott och pyssligt senare, så susade vi hem i aprilkvällen. Efter en konsert vi sent glömmer. Musik är tusan livet!

Söndagen var en trött sådan. Vi tog dagen som den kom. Hästade. Vilade lite. Läste lite bok. Tränade lite. Och här i bild pågick ett experiment. Det ska bli en vulkan, förstår ni! Jag somnade vid nattningen av barnen medan M var idog med renoveringen.

I hjärteasken? En alltigenom väldigt fin vecka. Mars blev april. Och nu är vi redo för den första hela aprilveckan!

Önskeplaner för vecka 14

-Njuta varje aprildag, allt vi bara kan! Älskar april.

Vårfixa! .. som att rensa ut vintergarderoben hos mig och den skäggige, inventera skalklädes-, och gummistövelgarderoben till barnen. Samt införskaffa nya vårskor till småttingar. Och så vidare.

-Så luktärter!

Börja förodla dahliorna!

-Påskpyssla!

-Fota och filma för ett samarbete jag hoppas att ni ska uppskatta!

..Men mest, bara ta en dag i taget. Njuta vårtecken, fågelkvitter, aprilväder… och framförallt en massa bäbis- och barnagos. Min vardag, barnens barndom. Varje dag. En gåva. <3

…Önskar er alla en god aprilvecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4