Hej påskveckan!

Inte nog med att det börjar närma sig påsk. Älskar påsk. Idag verkar också det ivriga bakslaget som gett ett par decimeter toookblöt snö, ge med sig… och vi anar hopp om vår. Sol, varma grader och räsertöande. GOTT!

Vi tar och kikar på glimtar från senaste veckan, vetja! Måndag till måndag!

Såhär drog jag igång veckan. Vi kan kalla det ”projekt vägra tanken på bakslag”. Ut med det vintriga och in med våren i min och den skäggiges klädvrår… som ännu är provisorisk där uppe i sovrummet. Tanken är att Byggmästare M ska snickra något platsbyggt, tjusigt… nån gång 😉

Lillminsting premiärade i ”springvagnen”, mamman gick och småsprang och Storebror cyklade bredvid. En höjdartur!

”Godnatt pappa”, sa Lill-Olof här till idoge snickarpappan.

Vi tog in lite påskpynt, påskpysslade, blåste ur ägg med finurliga mackapären…

.. så sedan bakade ”Mästerbagare Bertil” solskenskaka av hela alltet. Man måste ju checka av så att smeten verkar lovande, visst?

Lifegoals för mig, är att kunna sitta i lugnan ro en onsdagmorgon mitt i småttinglivet. Att rå om mina små och vår tid tillsammans. Att odla och ta hand om det, tillsammans. Tillsammans. Finaste ordet jag vet.

Plötsligt var det torsdagkväll och hjärtat var fyllt av en så fin dag. Hemmaförmiddag. Följt av eftermiddagshäng med vännerna här hos oss. Lekande, fikande ungar i salig blandning och morsor som jobbade hårt på att få sina sylar i vädret. Till kvällen var det påskvandring i kyrkan, så väl ordnat. Under kvällspromenaden efteråt var det såhär vackert och jag kände mig så rik.

Så blev det fredag. Och snön föll och föll. Vi struntade i att lägga tid på att skotta, den skäggige la tiden på idoga renoveringstimmar istället och jag redde till hemmet för helg. För till kvällen kom fingrannen och hade fredagsmys med oss, barnet hade längtat hela veckan och det blev en så god och mysig kväll. Till efterrätt åt vi vuxna en favorit.

Det blev lördag och Årets första fotbollsträning. Så lyckliga barn! Evigt tacksamma är vi över eldsjälarna som peppar och leder dessa småttingar.

Vi har varit ute lite, med våra mått mätt, i helgen. Passat på att fixa och greja inne. Men, lite luftande, lekande, hästande har det blivit förstås. Väldans ovant att gå i djupsnö igen.

Veckans avslutades skräpigt…. i dubbel bemärkelse. Både lite sjukstuga. Och en himla massa sortering som hamnade där det skulle. Här satt Juni redo att åka och sopsortera, för sedan skulle det bli söndagsgodis för hela slanten!

Själv pinnade jag på i odlingsrummet. Nästan andfådd. Det finns så mycket att göra där inne, förstår ni. Haha! Och om någon tror att jag planterat penséer i hinkar som jag låter växa på sig lite här inne för att sedan bara kunna ställa ut på bron när temp tillåter? Ja, då tror ni rätt!

Och medan vissa avslutade veckan med ett rivigt tabatapass nere på köksgolvet, så tog andra ännu en vilostund på favoritplats. Bådadera, vila och återhämtning på sina vis.

Och idag är det måndag, igen! Barnen har skapat med trolldeg medan jag fejat i köket, bakat lite och ”putsat silvret” i ett knyck.

HÄR har ni trolldegsreceptet och HÄR har ni putsa-silver-knepet som går i ett knyck!

Nu väntar några vardagar innan en lång efterlängtad påskhelg tar vid..

Önskeplaner för påskveckan!

-Njuta var dag allt vi kan! .. hoppas på att sjukstugan inte sprider sig till fler i familjen.

-Fixa lite påskfuffens för ungarna.

-Dundra ner dom sista dahliaknölarna samt så luktärterna!… jorden tog liksom tvärslut förra veckan.

-Sända er blogginlägg! .. lite påskigt, ett gott recept, dahlior.. så, tänker jag mig!

Fira påsk! L ä n g t a r. <3

Önskar er alla en riktigt härlig påskvecka! I vanlig ordning; ta hand om er. allt vad ni bara kan! Så hörs vi under veckan! <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4