För det här är bland det godaste jag vet. Kanske något för påskmiddagens efterrätt?

Vaniljpannacotta med varma hallon toppat med smygsyrligt limesocker.

Allt du behöver. Grädde. Strösocker. Vanilj, stång eller pulver. Gelantinblad. Lime. Och hallon förstås.

Det tar bara några minuter, att koka upp grädden tillsammans med sockret och vaniljen. Sen är det bara att röra i gelantinbladen,

Häll upp i glas. Ställ kylskåpskallt i någon timme, minst två.

Jag värmer hallon. Tar lite strösocker i en skål som jag blandar med limecest och lite, lite av limesaften.

Toppa pannacottan med hallonen, limesockret och gärna ett blad citronmeliss för än mer fröjd för ögat.

Vaniljpannacotta med hallon och limesocker!

Ingredienser, till 4-6 personer:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång alt. 1 tsk vaniljpulver.
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 st gelatinblad

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Eller vaniljpulvret, om du valt att använda det!
  3. Häll i vispgrädde och strösockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-3 minuter.
  4. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  5. Om du vill; sila bort vaniljstången. Jag brukar inte iddas det. Struntar i det och uppmanar iställlet njutarna som äter att inte skrapa allldeles rent i glasen, haha! Till sist, häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

Serveringstips! Riv skalet av 2 lime och blanda med lite strösocker. Strö över hallon på pannacottan och toppa med limesockret. Passionsfrukt är också väldans gott till! Gult och fint nu till påsk också, ju!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4