Aprils allra sista vecka var det där.. och nu är det maj! Vi tar en kik på några glimtar från senaste dagarna i livet!

Veckan som gick, fylldes med..

Tussilagolycka! Älskar våriga synen när ungarna cyklar nerför grusvägen och fullkomligt kastar sig i diket för att plocka sin allra första bukett för våren.

Jag tjavade prommisar. Det här sälliset gick inte av för hackor. Sömnigt och sött.

Och gammköket fylldes av nybakta bullar-doft. Det passar sig så fint. Att stå och knåda deg med utsikten av lagårn och vidderna. En favorit.

Såklart blev det provsmakning till melliset. ”Lika goda som mormors! och farmors!”. Bästa betyget jag fått.

Att knäcka i ett ägg per halvliter mjölk, är ett så gott vetebullsknep! Och förstås fingervarmt smör. … och mycket smör i fyllningen.

Vi var på himmelsk födelsedagsmiddag hos MammaMormor och PappaMorfar.

Och sånt här. Vad jobbigt. Och vad härligt!!

Medan Tussekatten satt och glodde i fönstret, drog vi andra ner på byn och skolans vårsoaré. Det var helt fantastiskt roligt att få se och höra finbarnen.

Plötsligt var det fredag. Jag strosade runt bland mina älskade små plantor. Växer så fint. Men det är många plantor oskolade ännu. Bredsår i godislådor från coop och skolar om och ställer småkrukorna i lådor jag skickat en stackare i storfamiljen att tigga åt mig från systembolaget. Jag som aldrig någonsin dricker en droppe alkohol känner att jag måste förklara mig, haha!

Så blev det den allra sista aprildagen. Vi dukade upp i trädgården, tände grillen och välkomnade ett stort gäng från mannens familjesida. Fy tusan vad mysigt det var. Blåste tusan..

.. så fikat, ”Drömgårdens chokladkaka” och kaffet avnjöts inne. Timmar förflöt av gemytligt häng.. så vinkade vi en del av gänget hejdå..

.. och vi som var kvar hos oss, förflyttade oss från vårat hem och hem till svärisarna. Kattpojkarna följde med, som alltid när vi går dit. Sån lyx att bli bjudna på middag <3

Till Valborgskvällen gick vi till kyrkan. Lyssnade på söta kyrkokören som sjöng Vintern raaasat.. Sköna maj, välkommen till vår byggd igen..

Himla fint aprilavslut.

Och den allra första majdagen och veckans allra sista dag, fyllde vi med motion, vila och det sötaste lilla ettåriskalaset. Till kvällen var vi så trötta att vi somnade tidigt, tidigt allesammans i ett endaste virrvarr. Den allra sista veckan i april, alltså. Hej vad det var fart i den!

Och idag är det måndag.. den allra första i maj! Och vilken måndag, alltså. Känner mig alldeles vimmelkantig. Men! Modet är gott! Det är inga stora problem vi jonglerar, alltsammans är lyx. Förutom sjukstugans grepp.. stackars småttingar alltså, det tar aldrig slut på smittor känns det som. I övrigt, är det lyxproblem; som ett stycke tvärtrasig mobiltelefon.. en sisådär 50 småplant astrar som råttjäklarna (!!!) tuggat i sig i odlingsrummet senaste två dagarna och nu gjort att en efterlängtad ny blomsort, sånär som på några plantor helt kommer utgå…. vad mer? Jo, en jobbdeadline som skulle in just idag, och som jag inte har hunnit jobba med förrän idag.. vilket resulterat i ett himla jonglerande av allt-på-samma-gång-påtande. Men, att aaaandas, ända ner i magen… så brukar mycket lösa sig. Så, det har jag gjort och jag känner hopp. Ungarna känns lite piggare. Jobbet är inlämnat. Mitt odlingsrum tänker jag nog tömma och strössla ut alltsammans i hemmet.. jag har liksom inte ork att jaga råttor, eller ja husmöss är det förstås, där inne var dag.. astrar och basilika, det är sånt som doftar gott.. och det är just det dom tar…

Nu hoppas jag så att veckan ska få fortgå i lugn, frisk och fridsam modell…! För oss och för er.

Önskeplaner för vecka 18

-Maj-njuta! jamen tänk, det är MAJ nu. Månaden som alltid, alltid svischar.. så det gäller att faktiskt rycka tag i sig själv. Säga ”sitt nu här.. titta!.. lyssna!.. dofta!.. bara vaaa en stund! Göra, det finns i massor. Men det försvinner ingenstans bara för att du tillåter dig själv av insupa vackerheten genom att bara-var-vara för ett slag.

Dopfixa! om nu inga käppar sätts i våra dophjul, så vankas det dop för Lill-Olof alldeles snart. Och det är en del att ordna med det.

Superjobba!

Greja på med blomsterodlingen! … jag hann typ noll och ingenting förra veckan med min omskolning.. (och det lilla jag hann har nu alltså mössen tuggat i sig. Jo, nog är jag lite ledsen för det!!) det var så himla mycket annat.. men denna vecka tror jag på. Jag, med mina små hjälpredor. <3

-Sjunga och spela med barnen på deras söta ”Äventyrskör”! .. så mycket gulligt alltså, barnkör.

-Ha majhelg! .. hoppas på både vila och många timmar ute på gården med trädgårdspåtande!

Önskar er alla den finaste sortens första majvecka. Må världens bekymmer minska. Solen skina. Kroppar få vara friska. Hjärtat och själen må gott.

Ta hand om er. Allt vad ni bara kan!

Emmeli


G-VMBJT57ZE4