Nämen alltså titta!
-Vi är ju med växthus för sjutton!

Det var såhär. För några veckor sedan gick jag förbi ett vad jag tänkte var ”ett alldeles lagom växthus, ett SÅNT skulle vi ha haft just precis nu..”. Tänkte inte mer på det, bara att ”var sak har sin tid.. det dröjer innan vi har tid att bygga, så den drömmen får väntas med, helt enkelt..”.

Så gick det några dagar och den skäggige kommer hem från kontoret och säger; ”du.. vi får ett växthus, om vi vill…”, sådär mumlande som alltid och med det där finurliga leendet.

Då visar det sig, att ägaren till det där växthuset, det som jag gått förbi och tänkt skulle passa oss så bra, hade frågat M detta…vad är oddsen!?

Samma kväll som vi fick frågan, hämtade M hem växthuset. Med bärhjälp av Svärfar och Svåggen.. och min älskade storpojke aka Minimannen, så hamnade växthuset här på Drömgården.

Jag är helt kär. Både i lilla växthuset och i han som tyckte att det var klart att vi skulle ta emot det här och uppfylla frugans växthusdröm. Vi tänker att det där större bygget vi bara drömmer om, inte har sin byggtid på länge… ett nytt värmesystem som vi håller på och grejar med nu, badrum, tvättstuga… sånt är så mycket mer på prio. Så tills vidare, eller för alltid, så har vi ett rött, litet, dögulligt Pettson & Findus-växthus.

Mamma, nu måste du lugna dig så att du kan somna!”, sa barnen samma kväll som vi blivit med växthus och vi skulle somna tillsammans. Idéerna är många, mao. Tänk, i sommar kommer våra tomater få leva där inne.

Vi behöver bara ”fixa lite” först innan plantorna kan flytta ut… gräva grund, ställa plant, laga någon liten fönsterruta osv.. M är redan på g, ju!

Så så såå gulligt, eller hur??

Med vänlig hälsning, En något överpepp trädgårdsodlare


Emmeli

G-VMBJT57ZE4