Så var det måndag igen! Himmel så veckorna susar nu. Jag antar att det inte bara är för oss…

Vi tar en liten kik på vad vi påtat med senaste veckan..

Majveckan, där vi både känt oss höga på livet och stundvis undrat vad i hela friden vi håller på med… känt oss trötta, med andra ord. Varje dag är ett liv och just denna tid på året tarvar lantlivet väldigt med ork, samtidigt som det är extra mycket på alla andra fronter, också. I år är iiiinget undantag. Men ”Team Drömgården” jobbar på och är fullt överens om att vi inte vill byta detta arbetsfulla, ivriga, livliga, älskvärda liv mot något annat!

Majveckan som gick, fylldes med…

Gårdsarbete! Ständigt med så god hjälp. Här drog Bertil och Sixten iväg med ännu en ihopkrattad hög.

Jag kämpade mig halvt galen i köksträdgården. Täckodlingen fungerar fint.. en hel del ogräs i bäddarna där vi inte täckte så noga i höstas, men lite maskrosor är ju ingen fara. Men i självaste gångarna.. där är det ”katastrof”. Vi har sannerligen anlagt bäddarna i kvickrotsland.. men, vi har en plan för att lura bort eländet. 9 bäddar+ gångar är rensade, av 12.. puh.

Perennarabatterna började dressas. Se så fint hästskiten brunnit! Trädgårdsnördig lycka, ja. I bakgrunden ser ni M där han grejade med lilla växthuset..

Sprang första t-shirtsrundan! Det är så grönt nu.. och det doftar liksom sommar, hurra!

Det är tiden då vi mestadels är ute och lätt ”gror” hemmet igen.. det är liksom ingen som diskar eller tvättar eller städar åt oss medan vi är ute!? …men äsch, säger jag.. tänker att det där med fönsterputsning osv, det får vi ta sedan. Tvättar och städar undan det värsta, det får duga för nu, öppnar dörren och går ut och njuter av allt det vackra istället!

Hänga tvätt ute i vårvindarna. Förskräckligt härligt!

Lill-Olof blev 7 månader och vi började med liten grötportion. Mums! Och mitt i allt kom stora nysen. Gulligaste jag sett! Prosit, Lill- Olofen vår!!

Som synes, var det brandisjourvecka också. Finaste brandmannen på jorden där.

Ljuva HemmaMamma-stunder som denna.. bulla upp med nybakt ”Mammabröd” och gofika, hämta hem skolbarn och ”sno med mig” några extra ungar hem.. får vara mitt bland småvänner, som en liten fluga på väggen, lyssna på funderingar och samtal barnen emellan, där lekarna som avlöser varandra. Lyx! För både stora och små.

Såå genialiskt. M var över till Svärfar en kväll, dreamteamet fixade då en så finurlig lösning för vårt vår-mockande av hagarna. En gammal sopvals byggdes om och fixades till Pelle-traktorn och vips hade vi ett nytt, väldans tids- och kraftbesparande sätt att mocka det allra, allra värsta.

Så plötsligt var det fredag och det betyder Äventyrskören för barnen. Mamman och pappan är ”bandet” och Farmor leder småttingarna. Faster är med och hjälper till här och där. En så trevlig grej att det inte är klokt. Lill-Olof älskar redan nu att plinka piano. Musik är liksom livet, det tycker vi alla i familjen.

Och i vanlig ordning denna tid på året, så går det knappt att ta sig in i gula Gårdshuset.. för precis hela vintern har vi bara hivat pant och julklappskartonger och insamling och gudvetallt, där, alldeles precis innanför dörren.. men nu tog vi tag i en del av det. Barnen var mer än peppade på ”pantjobb”. Bar och grejade, pantade varenda loka crush-flaska och köpte kuligheter och gotta för hela slanten. Väl värda!

Helgen bjöd på vackerväder, arbetsdag för småttingarnas fotboll, trädgårdsarbete, kampanjfotande, sovmorgnar.. och ett helt ljuvligt sött barndop. Vi var finklädda.. ”idag ska vi vara rena!”, sa Bertilen stolt när vi knäppte nystrukna skjortan innan vi for iväg.. ja, för rena, det är vi tusan inte varje dag, haha!

Söndagen fyllde vi med för hand-skottande av skit. Ni må tro vi somnade gott till kvällen, nytvagade och möra i kropparna, hela gänget… även dom som mest suttit i Pelle-traktorn och tutat och tutat.

Så himmelens tacksam. För precis varje dag vi får fylla med liv, tillsammans. <3

Önskeplaner för vecka 21

Ta en dag i taget! Vi har så oherrans mycket för oss just nu att man kan bli vimmelkantig för mindre. ”Varje dag är ett liv!”. Men vi tar en dag i taget, njuter av varje dag allt vi bara förmår, gör alla bestyr tillsammans men barnen och redan nu har somriga minnen börjat skapas. Det här äär en hektisk tid och himmel, så underbar!! .. men för att inte arbeta sönder oss, jag och den skäggige, så är sannerligen en dag i taget-andan den vi följer.

Trädgårdsfixa! .. fylla klart alla rabatter och land med hästskit och lite ny jord. Knipsa rosorna!

-Blomsterfixa! Bära ut all plant till lilla växthuset som nu är färdigställt. Avhärda. Börja plantera ut. Hundratals luktärter blir det första som får hamna i jorden!

-Mocka klart hästhagarna! Snart, snart, snart klara..

Hämta bark och fylla på i blomster- & köksträdgården

-Såpskura och göra sommar på bron!

-Skjutsa Minimannen och hans gulliga skolklass på dagsutflykt. Älskar älskar älskar att jag är där jag drömt om att få vara, HemmaMamma, Alltid Nära Barnen, i deras första tid i livet. Älskar att jag lätt kan säga ”jag kan!”, när det behövs skjuts en utflyktsdag mitt i vardagen. Livets viktigaste ”jobb” pågår just just nu.

-Knega på! Jo, jo.. våren är fartfylld på många sätt. Alltid är det en period med många samarbeten, himmelens roligt. Men nu ser denna ”Influerande” HemmaMamman fram emot att skicka in det sista jobbet för sommaren.. sen ska jag ”bara vara hemma med barnen” hela sommaren 😉 .. längtar så efter att vi ska ”jobba åt oss själva”, ta in hö, skörda blommor.. och framförallt; ha tillsammanssommarlov!

-Ha Kristihim-långhelg! -wöhööw! Det känns som just precis vad vi behöver just nu. Dessutom en sådan med noll planer och därmed kan vi dona med allt vad vi vill här hemma.

-Fira morsdag! … önskar mig en lugn dag, med lyckliga barn och jordiga modershänder.

Önskar er alla en god, god majvecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4