Hej i måndagen, fina ni!

Vi börjar i vanlig ordning veckan med en liten drömgårdsrapport. Det känns tusan som om det varit en lite lugnare vecka här hos oss, så, så skönt. Vi börjar ha betat av mycket på långa vårbruk – och försommarlistan. Jag har också gjort klart alla skriv- och fotouppdrag inför sommaren och mitt enda fokus nu, är Sommarlov med barnen.

Vill också alltid påminna om att det förstås inte går att rymma livet i några bilder…livet innehåller alla dess nyanser, så även här, ok?

Nåväl. Vi kikar på några guldglimtar från en vacker junivecka!

Veckan som gick, fylldes med;

Vi började med en innehållsrik måndag. Bvc-besök för småbrorsor, kusinlek, en tur till grannbyn, utplanterande… så, så gott med denna stund till kvällen då.. små ärter i småhänderna..

.. och ner i den varma jorden. Nu är precis hela köksträdgården och alla blomsterland fyllda med plantor och frön. Det ska bli så spännande och se hur det kommer se ut här om några veckor.

Det blev tisdag och den allra sista Kottestunden för Juniflickan. Det var piratdag och Skrållan hade förstås pyntat sig väl. Strösslade sedan fina fröknarna med blombuketter och ”Tack för en så fin Kotte-tid”. Lill-B ville ju följa med syrran när hon började gå förberedande inför skolstart.. och kika hur det var på föris också.. när han kika läget klart, så beslöt han sig för att chilla lite med det och det är jag glad för.. han hinner kotte-gruppa senare, just nu har han det alldeles för härligt hemma, menar han. ”Jag har paus”. Förstå, sån lyx.

Vi åt sommarmiddag. Lyxade till det med köpes-potatis. Färskpärer, mums! Sill till päronen. Fiskpinnar till barnen. Alla nöjda.

Vi var på små äventyr. Cyklade på tur. Hämtade rabarber hos Farmor. Såna där småstunder som känns så goda i hjärtat.

Det hackades rabarber härsan, tvärsan. Bertilen bakade kaka och Minimannen och Skrållan vägde och grejdade, där skulle det bli rabarberkräm.

Så kunde vi bjuda kusinerna på väldans gott mellisfika sedan. Lyxigt med jämnåriga kusiner att ha som nära, nära vänner.

Jag startade ett gäng morgnar såhär; svettig och endorfinig. Morgongympa om sommaren, det gillar jag!

Lill-Olofen hängde med på allt möjligt. Och lärde sig nya saker för varje dag. Firade 8-månadersdagen med att checka av ”nu kan jag verkligen dra upp mig och stå på fötterna, mamma och pappa!”. Gunga med mamma är väldans kul, också!

Medan barnen påtade med sitt, bäbisen sov.. då gick jag ann som bara den.. fönster efter fönster blev rena. Och ja till och med köksgardiner hamnade på plats. Vi kände oss redo för det nu, ska visa er någon dag

Brandismannen hade jour och det blev många timmar av livräddande. Duktiga, duktiga M. Däremellan, om han nu inte var på kontoret och jobbade, var han världens finaste pappa och make. Här klippte Lillminsting gräset med sin pappa.. somnade förstås efter ett tag.

Jo, jo… lite tvätt jag vek i ett nafs bara. Hehe…

.. för det är sannerligen inte inne vi lagt krutet senaste tiden. Det är ute! Väldigt härlig känslan när jag kunde stuva undan alla småkrukor och konstaterar att det var ”Klart” där ute. Nu är det bara småpåtande, vattnade och njuuteri kvar.

Helgen fylldes med allt möjligt. Bland annat var jag och barnen på mitt älskade Gudbarns konfirmation. Så fint. I min och M´s giftaskyrka, dessutom. Så vacker, eller hur??

Vi mumsade himla god kalastårta! .. och avslutade veckan med en söndag fylld med fotboll för barnen. Somnade gott i nystädat sovrum till kvällen…

Tack, tack, tack livet. För att vi får vara med om allt det här. Fylla dagarna med liv, tillsammans.

Och nu är Midsommarveckan här!

Önskeplaner för midsommarveckan, V.25

-Sommarlovsnjuta tillsammans med barnen! Himmel, vad vi njuter hela gänget av sommarlovet. Helt underbart! Nu räknar vi också ner dagarna till pappsen hakar på..

-Kalasfixa!

-Fira vår älskade Juniflicka!

-Sommarstäda klart! .. är så, så nära att ha snott runt i hela hemmet nu. Väldigt skön känsla! Det var sannerligen behövligt med en rejäl städning här hemma. Uj uj uj.. och i vissa rum känns det lite som att ”sminka en gris”, haha.. renoveringsröra råder som alltid på sina håll här hemma. Men äsch, det är härligt! Än om jag absolut kan bli lite less ibland. Alltsammans hör till.

-Ta hand om blomsterodlingen! … tycker att det växer si, så.. ska försöka gulla lite extra under veckan. Tänkte också fota så ni får se hur det ser ut just nu.

-Blogga! Ja! Har bland annat ett önskeinlägg från er.

-Fira MIDSOMMAR! …åh, denna hejdlöst vackra tid.

Nu tar vi Midsommarveckan. Jag påminner mig själv om att inte bara rusa på.. det finns alltid, alltid något jag kan ta mig för här hemma. Ja, om det råkar vara någon liten stund där jag inte pysslar om barn, vill säga. Men vet ni.. jag tänker att mycket, om det nu inte gäller liv, kan vänta också? En stund eller två. Jag plockar in ett fång syrener och sätter på bordet. Doftar. Tar min kaffekopp och drösar ner mig på någon favoritplats.. en liten guldstund, i trägungan under björken eller på någon trapp. Insuper. Allt som är. Just precis nu. Sommaren är så skön.. kräver egentligen inte alls något av oss… det är ju mycket vi själva som kommer på ”allt som SKA göras”.. rätt och slätt, så står den ju bara där, mitt framför oss, sommaren.. och bara väntar på att vi ska stanna upp. Och se, lyssna, dofta, känna.


Ta hand om er nu. Precis som vanligt; allt vad ni bara kan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4