Den allra sista lilla snutten sommarlov.. och en början på ett nytt livskapitel.

Såhär har den senaste veckan sett ut för oss…

Veckan började peppigt. Ja, JAG kanske inte var den som bar mest pepp inombords.. därför så otroligt lyxigt att hänga med det där gänget där man liksom får åka med i deras humör. Här höll storasyskonen på att skruva loss lillebrors stödhjul på cykeln.. B har cyklat balanscykel sedan han var två år och det där med stödhjul har bara varit i vägen.. så nu skulle det testas utan, på lillvännens egna önskan.

Pappan kom hem mitt i dagen och vi tog oss en måndagstur till skogs.

Till kvällen såg det ut såhär. Så otroligt lycklig liten B! Ni kan ana vad favoritsysslan nu är… att cykla cykla cykla, förstås!

Vi åt morotsmellis och kastade in blasten och pluttigaste morötterna, till hästarna.

Jag beundrade och beundrar, DILLEN! Så enormt vacker, doftar så gott och ÄR så god!

Den här synen kan jag inte se mig mätt på just nu. Det blev så himla fint när väl hela köksträdgårdens staket blev falurött.

Och det blommar så fint. Hoppas, hoppas det dröjer innan frosten kommer!

Persilja och astrar.. blir varm i magen av hela alltet. Osar min barndom.

På tal om barndom. En dag, fyllde vår älskade PappaMorfar år och vi hade pysselparty vid köksbordet..

…innan vi kammade till oss lite, klädde oss kalasfint, plockade en blomsterbukett för att sedan susa iväg på ljuvligt god och mysig kalaskväll i barndomsbyn hemma hos mamma och pappa. <3

Den sista sommarlovsmorgonen. I hemmets lugna vrå. Sen drog vi på byn med kusinerna, mumsade glass så det nästan stod ut genom öronen på oss och firade ut ett fantastiskt fint sommarlov… sjukhärvor och dylikt är (nästan) som bortglömda och kvar finns en himla massa härliga sommarlovsminnen.

Just nu äter vi ”av det vi har”. Och det är så enormt inspirerande att laga av just det, tycker jag. Att bara behöva addera något litet, typ en omelett till en massa grönt från landen… eller lite fetaost till salladen.. mums mums mums, på alla sätt och vis!

Så blev det Juniflickans allra första skoldag och jag snyftade absolut hela dagen, till och från. Sån är jag. Kanske inte du. Men det bryr mig ej. Jag är jag och en sån där dag är hejdlöst känslosam för mig. Så god känsla att hon vid sin sida hade sin älskade Storebror. Plockade en så solig blombukett jag kunde. Och pysslade om småprinsarna här hemma. Några timmar senare?

… då packade vi med oss en ruffsig badpackning med allt sånt barnen tycker är extrafestligt.. som ballerina, festis.. och mammas bullar, förstås. Och så drog vi till lillsjön och firade att den allra första skoldagen checkats av och dessutom varit himla god. Mamman njöt av att doppa huvudet i den nu lite, lite svalare sjön….

Det blev fredag. Och det är ren och skär njutning att få börja dagen såhär. Bland bukettbindande och ett skvätt kaffe.

Sen ”byttes vi av”, jag och den skäggige. Att pyssla om småttingar, alltså. Nu var det dags för byggmästaren att jobba på i badrumstvättstugan. Isolering hamnade på plats i helgen och spånskivorna likaså. Så härlig känsla att det går framåt där inne nu igen!

Vänster i bild.. fredagsfys! .. Och höger i bild… fredagsmys! … den här helgen var det Storasyster och Storalillebrors tur att åka med Farfars och jämngammal kusse på husbilstur under ett dygn. Så denna helg fick vi här hemma rå om störst och minst, lite extraextra medan J och B hade det lajbans på sitt håll. Vi startade helgen med spring- och cykeltur, följt av mumsig spelkväll ute på bron, alltsammans enligt Storebrors önskan.

Lördagen var som en enda godispåse. Först en liten ridtur med S bakom mig, på sin lilla ponny. Pappan var förstås med också, med bäbis i kånken på ryggen. Sen fortsatte jag och Fjödur själva på en längre tur.. och hittade visst sådär två kilo svamp på en fläck skog.. så roligt, jag som aldrig brukar hitta svamp på egen hand.

Det lagades mat och bakades paj också..

För till kvällen dukade vi upp inne i matrummet och bjöd svärfamiljen på ”skördemiddag”…barnen har börjat skolan-kalas.. lite sent 32-årsfirande för den där Vackerpappan. En kombo, helt sonika. Så fint att ses! Och roligt att höra hur husbilsturarna haft det!

Söndagen fylldes med ditt och datt. Äppelplock, svampförvällande och många timmar nere på byn bland en massa fotbollsglada gullbarn. Lill-Olof är världsvan det där nu och levde fotbollslajvet i sin nya farmorstickade kofta. Så fin, va!!

En otroligt välfylld och härlig vecka, med många känslor som susat genom kroppar.. inte bara härliga och lätthanterliga sådana, menar mamman. Vi somnade absolut helt ovaggade till kvällen.

Och nu har vi en ny vecka här!

Ser fram emot en vecka fylld med älskat vardagsliv. Hemmaliv, skola, arbete. Skördande, bukettbindande, samarbetesjobb, renoveringsstök, många kaffekoppar, klappande på hästmular, bäbissnusande och en och annan snabbpuss i förbifarten, med han jag älskar mest. Livet, här och nu. Oändligt tacksam!

Önskar er och oss de bästa av i slutet av augusti- och i början av septemberdagar! Ta hand om er. Allt vad ni bara kan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4