Och så var det måndag igen och dags det är, för en drömgårdsrapport!

Dom sista augustidagarna och dom allra första septemberdagarna, har fyllt med;

Vi började veckan med att gå in i badrumstvättstugan och ta oss en dusch…. nåväl, vi fantiserar med iver om att kunna göra så, i alla fall. Men sedan dessa bilder togs, har det tuffat vidare. Fortsättning följer…

Vi firade en älskad liten treåring.

Det spisades och bakades, i massor! En stor del av hemmamammalivet, är att utfodra små liven.. frukost, mellis, lunch, mellis. Middag turas sedan M och jag om att laga. Det finns inget härligare tycker jag, än att tuta i lillgänget nybakt mammabröd, smörstekta pannkisar med nykokt hallonsylt, iskall hallon- och blåbärssmoothie, enkla men av barnen så älskade ”mammas pastasås” osv.. förstås varvat med någon potatisbulle här och fiskpinne där, mycket uppskattade genvägar! I övrigt, är storkok, som en redig köttfärssås som fått puttra i en evighet.. ett sånt lifehack tycker jag!

En her drös turer ut till Gårdshuset.. som för att hämta in ny storlek på gummistövlar.. eller norpa åt sig glass ur frysen.. det där huset är så enormt inspirerande tycker jag.. smydrömmer om att göra ordning där inne någon gång…

Sprungit och gosat i massor med min lillminsting. Så otroligt kär i den där lilla människan.

Medan skolbarnen är på skolan och lilla O långslumrar i vagnen.. då har jag och B sån lyxig han-och-jag-tid nu ju. Just nu är memory, läsa om rymden, dra upp och knapra morötter samt måla bokstäver, högst upp på önskelistan av saker vi ska göra tillsammans.. så då gör vi det, helt sonika. Sen är det himla härligt när hela skaran är samlad igen strax efter lunch.. en dag följde kussarna med hem och det blev extragott fika och massor av lek.

Jag plockade blommor och band buketter och ni grabbade och swishade och …

.. vips blev det september och tvärt kom frosten. Smått chockartat! Men så vackert i alla sin bitterljuvhet. Osett ännu om blomstervagnen kommer att fyllas mer…

Just nu är det mycket mycket fokus på skördandet. Vi skördar för dagen och för att fylla frys och matkällare med. Det är sån enormt rik känsla! Nästa år ska jag försöka iddas plocka tjuvar på tomaterna.. så att stackars tomatplantorna orkar producera fler tomater än dom gjort i år. Men varje liten näve små röda tomater, är så uppskattade.. alla fyra barnen älskar det.

Det blev fredag och ännu en stöpa äppelmos kokades. Bertil och M är proffs på äppelmos. Vi gör på enklast möjliga vis. Bara halverar eller kvartar äpplena, helt ourkärnade, oskalade.. kokar dom mjuka och kör sedan äppelmojset genom passertillsatsen på assistenten som är från mannens mormor.. ut kommer det vackra moset, färdigt att blanda med så mycket strösocker som önskas. Skopas i fryspåsar och packas i frysen sedan. LYX!

Fredagkvällen var magi, hos vännerna. Jonas och Nathalie är ett hejdlöst inspirerande par som ni ju känner igen vid det här laget.. vi hänger nämligen både gärna och ofta tillsammans. Tre gulliga ungar har dom också, jämngamla med våra barn. Och senaste året har dom gjort en helt otrolig resa.. som du som gillar fräsiga renoveringsprojekt, linoljefärg, vackra vyer, kloka ord och bara en så varm och peppig känsla över hela alltet, kommer tycka om. Låt mig få ge dig följtipset; @tantannas.torp på instagram.

Helgen innehöll sedan allt möjligt.. som den stora dillskörden. Jag testade att frysa in i stor fryspåse.. och tog sedan ut påsen när dillen frusit, för att då smula sönder dillen från utsidan påsan..på så sätt slapp jag stå och hacka allt, liksom. Jag tror att det blev skitbra. Kul! Dillkronorna? Bara så vackra att ha i bukett eller bara helt enkelt ett fång av bara dillkronor.. doftar himmelskt också!

.. dom första löven föll till marken här på gården..

Och veckan avslutades såhär. Tack livet <3

Nu har vi en ny vecka här..

Önskeplaner för vecka 36

-Ta en dag i taget, fortsätta landa i nya vardagsrutinerna..

-Gotta oss i september så mycket vi bara kan! Ja men, himmel så mycket härligt det finns att njuta av nu…

-…som att skörda! Det är bland det roligaste jag vet.

Förvälla svampen jag och småpojkarna fann idag, plocka vinbär, plocka äpplen och göra ännu mera must, ta upp potatisen (kanske lämna lite i jorden för att få njuta av precis nyupptagen-potatis ett litet tag till… ja, allt utöver det där på skördelistan, är bonus.

Förbereda mig för ännu ett foto-, skrivjobb för ett företag, som jag vet att ni uppskattar när vi gör samarbeten med. Och det är just bara såna företag vi jobbar med.. såna som känns 100% rätt för oss och er. Trovärdighet är mitt viktigaste. Punkt.

Jobba vidare i badrumstvättstugan! .. M gör det så otroligt bra. Jag förstår fasiken inte hur han kan allt som behöver göras där inne.. men han bara matar på. Så fort tillfälle ges. Vi jobbar rätt hårt för att få loss renoveringstid just nu,… men det är iiinte en självklarhet just nu, hehe..

-Bara andas in nuet.. varje dag känns som en godispåse. Att vi får ha det som vi har det, leva som vi gör, på vad som är vår plats på jorden. Nuet känns väldigt gott och jag önskar bara att få ha det som vi har det precis just nu. <3

Önskar er och oss en god, god första septembervecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4