Vad att inte älska med en enkel, superklassisk äppelkaka med smak av vanilj, kanel.. och förstås! – sötsyrliga äpplen!
Nä, just det, precis inget!
Så, här kommer mitt varmaste fikatips inför stundande septemberhelgen..

Klassisk Äppelkaka!

Vispa 3 ägg och 2,5 deciliter socker, 1 tsk vaniljsocker vitt och fluffigt. Rör i 50 gram smält smör och 1 dl kall mjölk. Rör sedan i en annan bunke ihop 3,5 dl mjöl och 2 tsk bakpulver. Vänd ihop torra ingredienserna med ägg-socker-fluffet. Häll smeten i en smord form.

Skiva några äpplen tunt (antal? svårt att säga. beror på storlek). Lägg äppelskivorna i en skål och strössla kanel och socker. Vänd runt äppelskivorna i kanel-och-socker-blandningen. Strössla sedan äpplena över smeten och peta gärna med en gaffel ner frukten så den kommer under smetens yta.

Skjutsa in i ugnen, i ca 25 minuter, i 200 grader.

Känn med en sticka. Kakan ska inte vara kladdig.

Njut av en himmelsk smak av september och äppeltider!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4