Tänk att det är måndag, igen!

Ibland tänker jag att vi har aaalldeles för lite tråkigt, veckorna går så fort!! Men i nästa sekund, vill jag inte byta bort just-nuet, mot något! Vi tar en dag i taget och sannerligen, fylls varje dag med liv, till bredden. En ynnest, hela alltet.

Ska vi kika på vad vi fyllt senaste septemberveckan med i dessa skördetider?

Några glimtar kommer här…

Veckan började med makalöst vackert höstväder. Efter skolskjuts och sånt, gav vi oss ut på tur, småpojkarna och jag.

Och hem vi kom med fyra kilo kantareller. Jag som inte ens hittar svamp. Men det gör vår lilla kolaböna till häst.. så senaste turerna har vi ramlat över svamp och jag har bara stunden eller dagen efter kunnat ta närmsta väg till svampskatten och plocka. Utmärkt upplägg.

Det var helt ljuvligt varma eftermiddagar och vi hängde i trädgården och växthuset tillsammans. Tillsammans med er bestämde jag en plan för mina dahlior som ju är lite, lite svedda av frostnätterna alldeles i början av månaden. Tänker låta knölarna vara kvar lite till, men inte vänta så länge så att marken hunnit frysa. Ett litet mellanting, mao.

En dag var jag trött som jag vet inte vad. La mig raklång på gräsmattan medan ungarna härjade i kring. Hade lätt kunnat somna där och då.

Vi åt skördemiddagar, en efter en. Ugnsrosta allt möjligt. Steka några norrländska korvar. Sno ihop en röra med fetaost, en annan med dijonsenap. Pluttismorötter, sockerärter och zucchini till.. det är så trevligt att laga mat denna tid på året.

Det plockades röda vinbär.

Och togs upp pärer. Vi tillsammansodlar potatis med mamma och pappa och det är otroligt mysigt att göra tillsammans. Så fin potatis det blev i år!

Medan potatisen togs upp där ute i landet, gosades det för fullt där inne i köket. ”Mooormoor, nu rääcker det med pussar.. fast okejdå, för din skull för att jag älskar dig massor”.. kan man tro att Lill-Olof tänkte här.

En dag gjorde jag och Mästerbagare Bertil redigt gott mellisfika lagom till att alla skolbarn slutade skolan. Så mötte vi upp kompisarna och hade god torsdageftermiddag tillsammans. Nybakt mammabröd och äppelkaka, småplommon från granngårn.. fika gott, en syssla vi gillar mycket!

Det delades perenner som fick hamna på en ny plats, i en ny trädgård. Just precis nu är det alldeles strålande dela perenner-tid.

Struntade helt i torsdagsstädningen då det vankades dammigt renoveringsstök. Lite snabbfix och en färsk bukett, då var snart-fredag-känslan på topp i alla fall! Dammråttorna dansade vidare i godan ro, så bra så.

Och så blev det fredag och medan två av barnen var på skolan, var jag på långtur med dom två minsta. Hejdlöst jobbigt att springa uppför med vagn.. men himla härligt, att det är möjligt. Utför, rullar det desto lättare! Så tacksam för att kroppen säger ”ja!”, inte gör ont, känns stark.

Och här ser ni vårt fredagsmys.. att ha nya karmen på plats och ”nya” dörren. Heja M! Så fint det blev. Inte dumt att gå genom denna in till tvättstugan, eller hur?

Medan Storebror var på övernattningsäventyr hos sin kompis, hade vi en liten spidermankvinna som övernattade hos oss. Så mysigt och härligt att barnen är trygga med sina vänner! Lill-Olof traskade på i vanlig ordning. Tänk att han går för fullt, vår lillminsting!

Medan barnen härjade för sig själva, M renoverade.. så passade jag och lillminsting på att städa skafferiet. Japp, sånt kan man också göra en fredagskväll när man får feeling!

Så blev det lördag och vi firade god övernattningssömn med ponnyridning!

Och så mustade vi, till sena lördagkvällen. Färdiga nu, med både äppelmos och äppelmust. Rik känsla!

Veckan avslutades såhär; händerna fulla av dill och kantareller, blommor och bär.. på väg mot farfars på söndagmiddag tillsammans med kussarna. För lyxigt! Röstande också, förstås. Och valvaka sedan.. suck och pust.

Och nu är en ny vecka här. Jag vaknade lite moloken i morse. Tycker detta val varit/är en pärs. Det gör ont i hjärtat på mig, helt ärligt. Blir mörkrädd stundvis. Men vill tro att ljuset alltid vinner över mörkret.

Bortsett från världen utanför, så har lilla världen här hemma på gården varit god denna måndag. Minus magknip på mamman då. Men vi tar tidig kväll och sover ruset av oss har vi bestämt, jag och barnen. Den skäggige är som han alltid är när vi är mitt uppe i ett renoveringsprojekt (noll broms, skulle kunna sova några få, få timmar bara han får greja på..med det han tycker är så himla roligt. Lyckosamt säger jag! ). Imorn väntar studiedag för skolbarnen och det känns så skitmysigt. Alla barnen hemma dagen lång!! Vi ska hitta på mys tillsammans, med drömplaner.

Har ni något ni ser extra fram emot denna vecka?

I övrigt några önskeplaner för oss;

Önskeplaner för v.37

-Omfamna varje septemberdag, en i taget. Ljuvliga tid som råder nu, det är så himla vackert tycker jag! Jag vet. Jag säger nog det året om. Men det stämmer. Ju. ”Var sak har sin tid. Och var tid har sin charm”.

-Hovis kommer! Hästarna ska få höstfina fötter.

-Städa bort sommaren ute på bron. Kanske påtar vi lite höstfint där sedan, om det är trevligt pysselväder. Vi får se!

-Tuffa på i badrumstvättstugan! Jag och kidsen hänger tillsammans extraextra, medan pappan snickrar och bygger. Team Drömgården! 😉

-Superjobba! Fota och filma ett jobb och skriva text till. Samt planera ett nytt jobb. Otroligt roligt!

-Småttinglivsbestyra! Ordna med höstiga ytterkläder, kuta på föreningsmöte, fotbollsträningar osv. Ni vet.

-Landa mjukt i septemberhelg, att fylla med vad vi önskar. <3

Önskar både er och oss en god septembervecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4