Hej alla ni!

Det är måndag igen och vi startar förstås nya veckan med en hop glimtar från senaste sju dagarna här på gården..

Veckan som gick, fylldes med;

Trädgårdspåtande i absolut ljuvligt höstväder!

Men alltså, ser ni? Vad äär det där för djungel ens? Tomatdjungeln. Nästa sommar, då. Då tusan ska jag, i alla fall försöka, bli bättre på det där med att rycka tjuvskotten från plantorna.. så vi får fler tomater och mindre djungel…

Lilla söta växthuset städades ur inför vintern..

.. och alla tomater plockades in.

Småhänder norpade tomater veckan lång sedan, så fort det fanns någon rackare mogen.

M och jag konstaterade lyckligt, ”vilken rak lo vi har nu!”. Hurra! För snart två år sedan, precis innan en lovad snösmocka skulle anlända, så kände vi bara ”Nä, vi måste göra något NU, innan lagården kroknar”.. den hade nämligen börjat ge vika, långsidorna emellan… i januarikalla snöstormskvällen var världssnälla Lasse, Svärfar och M ute och spände fast lon i vajrar.. vajrar, som vi grävt förankringar för långt innan men inte kommit längre än så. Därefter, har M hållit på och i små, små steg, spänt, spänt och spänt dessa vajrar utefter ett lod.. och nu så, se så vacker den är. Vår älskade gamla lagård!

Det fixades med smått och gott inför Lillminstings födelsedag. Jag slog in gulliga småpresenter till exempel.

Han fick en kalsongdress och ullstrumpor med anti-halk, favoritplagg. Pusslet, höll jag fullkomligen på att skratta ihjäl mig när jag slog in.. storasyskonen såg nämligen. ”Det där fick jag!”, sa den ena. ”Nämen det fick ju JAG!”, sa den andre. ”Nähädu, sa den tredje.. det var ju JAG som fick det!?”. Kontentan. Alla fyra, har fått samma pussel i ettårspresent. Så suveränt bra på alla vis! Boken och garaget fyndade jag också i leksaksförrådet som vi har gömt. Stickade ullstrumporna är nyproducerade från röda korset, stickade av duktig sticke-dam. 40 kronor. Förstår ni? Fynd. Och stapel-gubben, köpte vi i söt second hand-butik i stan.

Många härliga utetimmar blev det. Helt underbart!

Gjorde klart fröinsamlandet och skjutsade ner fröerna i kaffefilter och till sist ner i fröburken.

Denna lilla människa rev i skåp och spelade och spisade kastrull med full inlevelse och koncentration. Fyllde 1 år gjorde han också, ÄLSKLING!

Promenerande och springande i detta. Så själagott!

.. Känslan efter en springtur…

En stund på veckan, var det plötsligt bara jag och Lilla O hemma. 4-åringen susade iväg på eget äventyr samma fem timmar som skolbarnen. För ett år sedan ville B så gärna följa med sin storasyster på kottetimmarna på förskolan, när hon skulle börja göra sig redo för skolstart, ni vet.. så han fick en plats på förskolan då. Men nä, så värst intresserad var han inte ändå, ”jag tar paus”, sa han. Gullunge. Men nu är han pepp på att träffa sina blivande klasskompisar en stund i veckan.. eller, vi gör som vi känner, helt sonika. Bestämmer oss från vecka till vecka, liksom. Förskräckligt lyxigt att få ta utputtandet ur boet, varligt.

.. mestadels bara myser vi skiten ur hemma-hösten… boostar oss med blåbärssmoothies till exempel. Och mammabröd med brie. Omåttligt gott!

Vi var till vännerna och hade världsmysig torsdageftermiddag. O blev alldeles till sig över hönsen och tuppen… täänk om vi bara hade ett färdigt tjyffe att stuva in ett gäng i här hemma på gården, då skulle vi förmodligen redan ha höns.. men nu känns tröskeln så hög, att lägga byggtid på hönshus när vi behöver ett vettigt värmesystem, badrumstvättstuga osv…. vi får väl se, om hönseriet blir av för oss någon gång, eller inte? Fler djurdrömmar? Tänk några får… en gårdshund.. mm..

Det blev fredag och M klinkrade ”teknikskrubben” och ni var så himla gulliga och engagerade er på alla håll för hur vi skulle göra till sist, med mönster och färger och hej och hå… nu tog M den färg som hunnit komma, roströd, plus en massa roliga provbitar som vi tyckte var onödiga att dom blev kvar i kartongen.. och la i skrubben, rakt, tjopp tjopp bara. Så, nu är snart det allra viktigaste hörnet i detta rum, klart. Vi gör inte ett badrum ”Bara för kul”,förstår ni .. vi har ju en fungerade lill-toalett. I ett annat rum, en fungerande tvättstuga och dusch. Men, huset värms enbart upp av direktverkande el och kära nååån, vad vi vill ifrån det. Så därför, görs detta rum, där pump och dylikt ska in..

Sixten och Bertil serverade fruktsallad med vispgrädde till fredagsmyset. För gott!

Lördag och brofika!

Vi slog in paket och plockade blommor för att sedan göra oss kalasfina och dra ut mot havet för en helt fantastisk, på alla sätt så god, kväll. Hurra för min älskade Storan till syster som fyllde år <3

När vi kom hem dansade norrskenet på himlavalvet.

Veckan avslutades med en kreativ söndag som fylldes med målande och pyssel för alla barnen, motionerande och gig för Storebrors musikalgäng… ännu ett sånt där scenario där jag och M kändes oss SUPERVUXNA. Nu var det VI som satt där på kulturskolans söta uppträdande, som päron-publik…sådär omåttligt stolta.

Medan jag nattade lilla fyrklövern, gick den skäggige på ”kvällspasset” i badrumstvättstugan…

Ännu en vecka i hjärteasken. En ynnest, hela alltet. <3

Och nu väntar en ny vecka på oss…

Önskeplaner för vecka 43

-Njuta allt vi kan av dom sista dagarna i oktober! .. idag, när morgonen var fyra minusgrader kall, barnen tog täckjackor till skolan.. ljusen brunnit dagen lång, förutom när vi varit ute, förstås.. ja då, smög vintervilande, nästan småjuliga känslan sig på, så god.

-Åka till lillstan med småbrollorna! Bvc-besök väntas. Och kanske är det äntligen så att vi tar oss till det där stora second-hand-haket som jag så länge velat gå till?

-Peta ner dom där 10 vårlökarna i rabatten vid gårdshuset! … GÖR det bara, Emmeli!

-Superjobba! … administrativt inte alls så roligt jobb måste göras. Och nytt kampanjskapande ska göras, det, är det roligaste. Att få skapa! Hoppas på fortsatt gott blogg-flow också. Det är alltid min kärna känner jag, älskade lilla bloggen. <3

-Fira fredag och Höstlov! Vet inte om mamman eller barnen längtar mest. Det ska bara bli så mysigt.

Önskar er alla en god sista vecka i oktober. Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4