Var det såhär det kändes..

.. det där ljuset, som sträcker sig in i varje vrå, ända till halvsena kvällen?

Tidsomställningen är ett endaste gyckel, tycker jag.. kan det inte bara få vara en och samma ”tid”, året om?

Men det här, kvällsljuset, redan nu, det gillar jag. Att vi skulle fått det i alla fall, om någon vecka, utan att rubba den förbenade klockan, det skiter vi i nu eller hur? Och njuter. Så att tårna krullar sig på oss! Liten Svea kurar och håller med.

Här hemma har jag och barnen varit ute i Gårdshuset och hämtat in påskpinaler, någon påskig trasmatta till både sofflock och köksgolv och så. Fast den här mattan blev alldeles för framtung, hasade bara ner sig på golvet efter en frukost, liksom. Mot mattförrådet det bar, igen! Trasmattor är livet. Att ha grannar och familj som dessutom strösslar oss med det, är bara för bra.

Ja, ja, ja.. fönstren är skitiga som om man hade slängt sillspad på dom. Men det, är väl ett tidigt vårtecken om något. Det ordnar sig sedan, men där är jag inte än. Däremot, är jag (i huvudet) fullt färdig med vår nya gröna Tvättstuga..

…sådär så att hemmet delvis är belamrat med två utav vinterns bästa loppisfynd; två prima tvättkorgar i olika storlekar. Fina va!?

Det är inte lätt att få tag på dessa nuförtiden… mäkta glad att jag i två omgångar knyckte dessa på Röda Korset nere på byn.

Varför dom står på vänt sådär? Jo, men.. dom där tvättkorgarna kan inte användas förrän nya tvättstugan är klar. Så är det.

Målbild; hämta tvätt inne i nya Tvättstugan och tjava ut, nerför trappen, förbi blomsterhinkarna fyllda med mormorsdoftande tagetes. Gå ut över gräsmattan, till torkställningen.. och hänga tvätt, ute i sommarvindarna. Men höör ni, så drömmigt!!

Vi smyger fram påsken. Strösslar hemmet med tvättkorgar, trasmattor och ett gäng busungar som struntar i att klockan vridits ett varv hittan dittan. Och så njuter vi. Kvällsljuset…

Var det såhär det kändes?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4